19. kolo
29.08.2010 14:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 0:3

V 19. kole se Zenit utkal s trápícím se Lokomotivem Moskva, který oproti předsezonním očekáváním letos zcela vyhořel. Navíc po vyřazení Lokomotivu z Evropské ligy druholigovým Lausanne se pod trenérem Sjominem začala povážlivě naklánět trenérská židle a zápas se Zenitem měl být údajně jeho poslední na lavičce Lokomotivu.

V minulém týdnu i Zenit prožil nečekané vyřazení z Ligy mistrů a první prohra v letošní sezoně přinutila trenéra Spallettiho k několika radikálním změnám v sestavě. V základní jedenáctce Zenitu vyběhl na hřiště místo Keržakova Aleksandr Bucharov a svůj debut zažil i srbský obránce Aleksandr Lukovič, který vytvořil stoperskou dvojici s Bruno Alvesem.

Před poloprázdnými tribunami se v Čerkízově mohli jako doma cítít hráči Zenitu, když velkou část diváků tvořila přibližně čtyřtisícová výprava z Petrohradu. Na hřišti však byl k vidění vyrovnaný souboj. O něco více ze hry měl navíc domácí Lokomotiv a většinu času měl míč na svých kopačkách.

Zlomový moment přišel v 17. minutě, kdy po faulu na Bucharova odpískal sudí Jegorov přímý volný kop. Ten pohotově rozehrál Danko Lazovič, do nepřipravené obrany vlétl záložník Danny a překonal zkoprnělého Guilhermeho. Lokomotiv po první brance o něco ztratil ze své převahy, ale i nadále se hrál vyrovnaný fotbal bez zajimavějších momentů na obou stranách.

Druhý zlomový moment přišel v 56. minutě, kdy se vykartoval domácí Dmitrij Torbinskij. Od té doby Zenit ovládl hru a proferorským výkonem přidal další dva góly, když se nejprve trefil Bucharov a poté krásnou ranou Roman Širokov. Nakonec tak Zenit bez problémů zvítězil a pokračuje v lize bez jedinné porážky.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele