1. kolo
13.03.2010 11:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 0:1

Zenit Petrohrad proti výborně organizované obraně Křídel Sovětů spasil až v 66. minutě Portugalec Danny. Samara před domácím fantastickým publikem předvedla statečný výkon a nebyla daleko od bodu, ze stadionu Metallurg ani letos nebudou vozit body lehce.

Samara, která v zimě byla na pokraji bankrotu, lepila sestavu na Zenit jak to jen šlo, v sestavě se objevili dokonce tři debutanti Callagov, Jurčenko a Budanov. Hosté pod vedením nového trenéra Spallettiho nechali doma diskvalifikovaného Meiru, marody Fajzulina, Šírla, Meiry a Ževnova, na poslední chvíli se navíc zranil Aňukov.

Zenit od prvních minut dával najevo, že je velkým favoritem utkání a na rozbitém terénu stadionu Metallurg prakticky nepustil Samaru za svou polovinu. Hvězdy Petrohradu ale pevný obranný blok domácích překonávali jen sporadicky. Ohrožení branky mladého Jurčenka tak přicházelo především po standardních situacích, kde si nebezpečně počínal především Lombaerts.

Po přestávce se sebedůvěra hráčů Křídel zvyšovala a z prvního poločasu zmrzlý brankář Malafejev začínal mít práci. Za hosty pořádně protáhl domácího gólmana Jurčenka nebezpečnou střelou Denisov. Energické domácí publikum hnalo své miláčky dopředu a ti je poslechli, nicméně zapomněli na zadní vrátka a Petrohrad toho dokázal využít. V 68. minutě v situaci dva na dva vzal zodpovědnost na sebe Portugalec Danny, prohnal se kolem obránce a dostal Spallettiho tým do vedení. Tou dobou už byla na hřišti zimní posila Lazovič z Eidhovenu, Srb do hry favorita přinesl oživení.

Samara na inkasovaný gól neměla sílu odpovědět, na druhé straně mohl přidat pojistku Bystrov s Keržakovem, ale oba odchovanci Petrohradu neměli přesnou mušku. V samotném závěru utkání se místo nevýrazného Keržakova podíval na hřiště mladík Kanunnikov a hned se postaral o vyloučení obránce Křídel Taranova.

Autor: David Kubáň

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 /Kerzhakov, Danny/

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Keržakov, 2 Bystrov).

Samara je pro Zenit ideální soupeř pro nabytí sebedůvěry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele