29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Dinamo Moskva 1:0

Křídla Sovětů dále úspěšně utíkají sestupovým příčkám a dokázala si poradit s Dinamem Moskva, které tak přišlo o teoretickou šanci na evropské poháry. Jedinou branku vsítil Savin.

Bookmakeři Samaře před tímto zápasem moc nevěřili, ale svěřenci trenéra Tarchanova postavili kurzy na hlavu a udělali radost pěkně zapněným ochozům stadionu Metallurg. Již v 9. minutě pálil hlavou Djordjevič, ale jen těsně minul branku. Hosté přijeli jako na výlet a do útoku se prakticky nepouštěli. Domácí ovládali hru. Až v 30. minutě se konečně probrali a kdo jiný to mohl mít na svědomí, než německý snajpr Kurányi, který po centru Samedova pálil hlavou, ale jeho střelu kryl Lobos. O deset minut později pálil Sosnin a jeho střelu Šunin nechytil napoprvé, vyrazil jí, ale nakonec žádné nebezpečí nehrozilo. V nastavení pálil ještě nebezpečně Semšov, ale jeho střela, stejně jako ta Samedova z předcházejících chvil byla zblokována. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0, který chtěli změnit zejména domácí.

Druhou půli začali aktivněji hosté, jenže ani Semšov, ani Kurányi gól nevsítili, a tak bylo veselo na druhé straně. V 54. minutě se Samsonov dostal až do vápna, kde naservíroval balon Savinovi, který neměl problém skórovat. Životně důležitý gól pro Samaru. 1:0 !

To nakoplo hosty, kteří začali konečně hrát pořádný fotbal. O pět minut později pálil aktivní Samedov, ale v tomto zápase bezchybný Lobos neměl problém střelu chytit. V 64. minutě pro změnu Alexandr netrefil branku. Domácí se v těchto chvílích pouze bránili nebo hru koukovali střídáními. Dinamo mohutně kráčelo za gólem, ale ten ne a ne přijít. Na hřiště se dostal taky Slovák Jakubko, několikrát se dostal do nebezpečné pozice, ale ovoce to také nepřineslo. A nakonec dohrávali hosté o deseti. V 88. minutě Ivanov fauloval Wilkshera, který to nervově neustál a vrhl se na něj. Sudí Suchina po poradě s čárovým vytáhl žlutou kartu, která byla ale pro Wilkshera již druhá, a tak musel pod sprchy. O pár minut později jej následovali o ostatní fotbalisté, neboť zápas skončil 1:0 v prospěch Samaru, která se tak přiblížila záchraně. Dinamu již o nic nejde.

Autor: Jan Nápravník / www.championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele