14. kolo
24.07.2010 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FK Rostov - Zenit Petrohrad 1:3

Zenit přijel do Rostova s jasným cílem zvítězit a odvézt si z jihu Ruska všechny tři body. V příštích zápasech mužstvo čekají složité souboje s přímými konkurenty v boji o titul a každý bod náskoku na čele tabulky bude pro Zenit důležitý.

Trenér Spalletti musel před zápasem udělat několik vynucených změn v případě zraněného Križanace a absentujícího Malafejeva, které nahradili Meira s Ževnovem. Kvůli náročnému evropskému programu, který Zenitu začne v úterý v Bukurešti, pak i několik nevynucených změn, když jenom na lavičce šetřili síly Bystrov se Zyrjanovem.

V posledním vzájemném souboji na stadionu Olimp-2 Zenit prohrál 2:1, ale v dnešním zápase od prvních minut dominoval zápasu. Brankář Ževnov si za první poločas prakticky nemusel sáhnout na balon, zato jeho protějšek Amelčenko musel čelit neustálému náporu hostí, ve kterém byl nejaktivnější ital Rosina. Poprvé však rozvlnil síť Amelčenkovy branky až ve 45. minutě Alexandr Keržakov právě po přihrávce Rosiny.

Do druhé půle nastoupil domácí Rostov o něco ofenzivněji a hned po pěti minutách inkasoval podruhé po nádherné dalekonosné střele Dannyho. V 71. minutě pak předvedl Zenit nádhernou kombinaci na jejímž konci byla elegantní přihrávka Dannyho, kterou gólově zakončil Viktor Fajzulin a poslal Zenit do suverénního třígólového vedení.

Vedení Zenitu dokázal v závěru jen kosmeticky upravit Lebeděnko, když v 89. minutě proměnil penaltu, kterou si sám vybojoval drzým průnikem do pokuotového území. Zenit tak v Rostově zvítězil 1:3 a dál suveréně kráčí Premier ligou.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Losinho

1:3

Reagovat
Losinho

dobře Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele