3. kolo
27.03.2010 16:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:2

Zenit ve 3. kole Premier ligy zvítězil v jednom ze šlágrů kola 2:1 nad Dinamem Moskva a na stadionu v Chimkách tak dokázal porazit velkého moskevského rivala, když na góly Dannyho a Vladimira Bystrova dokázal zareagovat pouze z penalty Kirill Kombarov.

Hráči domácích byli v úvodu zápasu aktivnější, rychlými akcemi rozebírali obranu Zenitu a vypracovali si několik šancí. Na druhé straně byl však velice aktivní Srb Danko Lazovič, který už ve 12. minutě krásnou přihrávkou vyslal do první gólové akce utkání Dannyho. Branka bývalé hvězdy Dinama domácí hráče naprosto opařila a na hřišti začali dominovat hosté z Petrohradu.

Pohledný fotbal v rychlém tempu nabídl druhý gól za dalších jednadvacet minut, když si Lazovič efektně zpracoval dlouhý míč ze středu hřiště a nabídl další gólovou přihrávku Dannymu. Danny tentokrát zamířil pouze do břevna a do odkryté brány musel dorážet Vladimir Bystrov. Dvougólové vedení pak hosté v poklidu udrželi do konce poločasu.

Ve druhé půli rychlé tempo hry lehce opadalo, iniciativu přebralo domácí Dinamo a začalo si vypracovávat příležitosti před brankou Malafejeva. Fantastickým momentem se pak v 54. minutě blýskl domácí Samedov, když krásným sólem doslova posadil na zadek hned několik obránců hostí. Samedovovu troufalou akci zastavil skvělým zákrokem až brankář Malafejev.

V 66. minutě však Malafejev nedovoleně sestřelil v pokutovém území aktivního Samedova a Dinamo vybojovalo pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Kirill Kombarov a vykřesal pro domácí naději na srovnání. V závěru si však Zenit dokázal vedení pohlídat a zaslouženě vyhrál 2:1.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele