30. kolo
28.11.2010 12:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:1

Moskevské Dinamo i Spartak remizovali v Chimkach 1:1. Oba týmy dohrály zápas o deseti. Symbolický gól vstřelil loučící se kapitán modrobílých Dmitrij Chochlov, svůj 50. v Premier Lize pak vstřelil Welliton.

Před začátkem zápasu proběhlo vyhlášení nejlepšího hráče Dinama za uplynulou sezónu. Tím se stal německý útočník Kevin Kuranyi. A právě Kuranyi byl ten, kdo udával tempo zápasu hned ze začátku. Zprvu se ocitl v ofsajdu a pak vyslal dobrý pas na Semšova. Ten mohl znepříjemnit situaci Spartaku, jenže hráči červenobílých míč převzali.

V 15. minutě se ukázali spartakovci. Ze standardní situace vystřelil Ananidze. Pak ve vzdušném souboji se nepodařilo prosadit Kuranyimu a několik minut nato vystřelil Samedov, ovšem mimo. Po několika minutách Šešukov hrubě fauloval Semšova. Dokonce se u Semšova objevila krev na obličeji. Vypadalo to, že Dinamo bude střídat, nakonec však ruský reprezentant po ošetření pokračoval ve hře. Navíc to s Dinamem šlo od deseti k pěti. V jedné z následujících chvil obránce špatně vykopl míč, ten se odrazil nahoru a dezorientoval Šunina. Nejrychleji se zorientoval Welliton a poslal Spartak do vedení.

Vstřelený gól nabudil Spartak. Prakticky minutu na to mohl poslat do dvoubrankového vedení Ananidze, který vtrhl do pokutového území z levého křídla, jenže Dinamo zachránil Šunin. A přece jen ze začátku aktivnější modrobílí vstřelili vyrovnávací gól. Voronin poslal ze standardní situace pas na Chochlova, a ten z hranice pokutového území nedal šanci Dikanovi a poslal míč do růžku brány.

Střídání, která byla provedená před druhým poločasem, vedla ke změně systému na hřišti. Ovšem hra jako taková se neměnila. Dinamovci byli pořad aktivnější. Po centru Voronina se Epureanu pokusil míč dostat do brány, ale Dikan byl připraven. Jako odpověď přišla šance Spartaku. Krásnou kombinaci zakončil Šešukov, ale přesně do středu brány, kde čekal připravený Šunin.

Rychlost hry byla pořad na vysoké úrovní. Dá se to vysvětlit chladným počasím. Ovšem dobrý dojem ze hry zkazil Ropotan. Rumun tvrdě fauloval McGeadyho a rozhodčí neváhal a ukázal červenou kartu. Dinamovci v deseti už ani nepomýšleli na útok. Dvakrát mohl skórovat Ibson, kterého do útoku vyslali jeho spoluhráči. V 79. minutě se síly na hřišti vyrovnaly. Nervy na uzdě neudržel McGeady. Ir fauloval Kovalčika, načež předčasně opustil hřiště. Nakonec zápas skončil nerozhodně 1:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele