16. kolo
27.10.2010 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 0:0

Moskevské derby mezi Dinamem a CSKA skončilo podruhé v této sezoně se skóre 0:0, tentokrát byli blíže modročervení, ale v koncovce neuspěli.

V prvních patnácti minutách oba týmy bojovaly o iniciativu. Mírně aktivnější byli hráči CSKA, ti si také vypracovali první moment, Vágner Love využil chyby Granata, ale střela se mu nepovedla. Dinamo odpovědělo mnohem větší šancí, Kuranyi vysunul Semšova, ale záložník reprezentace Ruska váhal sám před Akinfejevem nad střelou a gólman CSKA se mu stihl vrhnout pod nohy. Po několikaminutovém útlumu na hřišti, kdy se oba týmy nedokázaly před brankou prosadit, vážně ohrozil branku CSKA útočník Kevin Kuranyi, ale po pokus o přehození Akinfejeva mu nevyšel.

Pro obranu Dinama byla zvlášť nebezpečná obávaná dvojice Doumbia a Vágner Love. Oba v útoku několikrát vážně zahrozili před brankou Dinama, ale gól z jejich akcí nevzešel. Krátce před koncem poločasu musel odstoupit Alexej Berezuckij, který si přivodil zranění, nalevo ho nahradil Georgij Ščennikov.

Ve druhém poločase fauloval pronikajícího Doumbiu Dujmovič a sudí Nikolajev nařídil penaltu. K té se nepostavil obvyklý exekutor Vágner Love, ale Alan Dzagojev. 20letý záložník Armějců však trefil tyč a z dorážky neuspěl ani Love. Krátce potom znovu upadl Doumbia a vzplály emoce, hráči obou týmů se zapojili do konfliktu, žlutou kartou ale byli potrestáni pouze Vágner Love a Ropotan. Zápas se zintenzivnil, v šanci byl opět Doumbia, před Šuninem ale neuspěl.

Udeřit mohlo i Dinamo po střele Semšova, brankář armádního týmu Akinfejev ale prokázal své kvality a dobře mířenou střelu zlikvidoval. Od té doby začalo útočit pouze hostující CSKA. Vágner Love si na levé straně pohrál s Wilkshirem a naservíroval míč ke střídajícímu Hondovi, Japonec ale střílel pouze do jednoho z obránců Dinama. Hned na to střílel z voleje Gonzalez, Šunin si přední tyč pohlídal. CSKA v závěrečných minutách sevřelo Dinamo před vlastní brankou, ale gól dnes hostům nebyl souzen. A když Šunin zlikvidoval i tvrdou hlavičku Ignaševiče, rozešly se oba moskevské kluby smírně 0:0.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
PePiG7

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele