10. kolo
10.05.2010 12:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

CSKA Moskva - Těrek Groznyj 4:1

Moskevští armějci i přes prohru v prvním poločase dokázali v Grozném vývoj utkání otočit a vyhrát 4:1. Dvěma góly se blýskl Alan Dzagojev.

V 10. minutě mělo CSKA reálnou možnost na otevření skóre. Po vynikajícím pasu Hondy se před brankou Těreku ocitl sám Dzagojev. Ale vystřelil přímo do náruče brankaře. Za chvíli se Gonzáles po průniku do pokutového území pokoušel obejít obránce, ale neúspěšně. Pak na balón nedosáhl Necid. Armějcům v útoku vždy něco chybělo. Napřiklad Necid při zpracování měl dostatek času něco vymyslet. Nevymyslel a Dikan jeho střelu vykryl.

Těrek naproti tomu stříleli, jakmile měl možnost. A i když střely Asildarova s Lachijalovem cíl nenalezly, armějci byli čím dál, tím víc nervoznější. Kvůli tomu musel Akinfejev na své obránce dokonce křičet. Ale nepomohlo to. Jeden z takových pokusů svůj cíl nakonec našel. Georgiev v 27. minutě překrásnou ránou z dálky vymetl pavučiny z růžku brány.

Zdálo by se, že inkasovaný gól povede k větší aktivitě domácích. Ale nic takového nepřicházelo. Těrek pak pokračoval ve stejné hře. Ke konci poločasu navíc mohli hosté navýšit své skóre. Asildarov poslal Arseho samotného proti Akinfejevovi. Naštěstí pro domácí Arse svou příležitost promrhal.

Pozice pro Sluckého byla nezavíděníhodná, vždyť ani neměl moc možností, jak zvýšit útočnou aktivitu. Záchrana přišla z kopaček obránce Odiaha. Fotbalista vyslal dalekonosnou střelu a gólman na ránu nedokázal zareagovat. Vyrovnávací branka vlila do žil hráčům CSKA novou sílu a ti dokázali perfektně kombinovat. Snaha byla odměněna a přišel gól, na němž má zásluhu mladík Dzagojev. Vyhrál hlavičkový souboj, sklepl míč Gonzálesovi a ten nekompromisně zakončil. Pak sám Dzagojev přidal gól. Krasić začal akci, Gonzales prodloužil na Alana a ten ze dvou metrů trefil.

Mladý ruský reprezentant se s jedním gólem nechtěl spokojit a přidal další. Asistenci si připsal Akinfejev. Bajdyčnyj se pokoušel něco změnit, ale ani Kacajev se Sadajevem už na stavu nic změnit nedokázali. Nepomohla ani červena karta pro Odiaha, který si připsal brutální zákrok.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele