29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

CSKA Moskva - Spartak Moskva 3:1

Fotbalové galapředstavení nabídlo slavné moskevské derby mezi CSKA a Spartakem. Domácí Armějci otočili stejně jako v létě nepříznivý vývoj utkání a díky brankám Hondy, Doumbii a Vágnera Lovea zvítězili 3:1. Za Spartak otevřel skóre Ibson. Vítězstvím si CSKA zajistilo stříbro a tím i přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Oba týmy přistoupily k derby jak se sluší a patří a na stadionu v Chimkach si nenechaly ani centimetr volného prostoru. Jako první dvakrát zahrozil svým průnikem Vágner Love, obránce Ivanov jej zastavil těsně před pokutovým územím. Výhodný přímý kop ale Tošič nezužitkoval. Armějci zahrozili dvakrát z dálky prostřednictvím Hondy a Oliseha, v obou případech měl brankář Dikan lehkou práci. Spartak na svoji šanci trpělivě vyčkával a v 17. minutě ji využil v úvodní branku, Wellitona sice včasným vyběhnutím Akinfejev zneškodnil, ale na dorážku Ibsona byl krátký. Míč se zatřepotal v síti a Spartak vedl 1:0.

Tato branka CSKA rozhodila a ve dvou slibných šancích se ocitl záložník Spartaku Maidana. V obou případech ale před Akinfejevem neuspěl. Hlavně druhou situaci mohl řešit lépe, situace si přímo říkala o branku. Armádní mužstvo zahrozilo střelou Vágnera Lovea, Dikan ji vyškrábl na roh.

Po změně stran dostaly plány CSKA na bodový zisk pořádnou trhlinu. Po akci Oliseha střílel Tošič do ruky Makejeva, píšťalka sudího Nikolaje Ivanova ale zůstala němá. Šemberas se ale tak vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu, že nejspíš úplně zapomněl, že už má žlutou kartu a za protesty šel pod sprchy. Stalo se však něco nečekaného. CSKA vyloučení stmelilo a v 57. minutě se tvrdá střela Oliseha snesla od břevna na hlavu Hondy a Japonec v pádu vyrovnal na 1:1.

Armějci byli na koni a Spartak strádal. Z psychické výhody CSKA vytěžilo další branku! V 67. minutě nadchl skvělou individuální akcí útočník Seydou Doumbia. Reprezentant Pobřeží slonoviny si pohrál se Suchým, neohroženě vnikl do ohně pokutového území a střelou k tyči dal na 2:1. Pak přidal další gól Vágner Love, ale pomezní viděl ofsajd.

Skvělou možnost vyrovnat měl na druhé straně hřiště Welliton, ale za Akinfejeva zaskočil Ignaševič a vykopl míč do bezpečí. Branku CSKA následně pořádně ohrozil střídající Žano Ananidze, Akinfejev se stal hrdinou okamžiku. Kapitán CSKA lapil i střelou Dmitrije Kombarova.

Pět minut před koncem utkání přišli domácí o obránce Nababkina, ten si po střetu s mladým Chodyrevem poranil hlavu a musel být nahrazen Rahimićem. V závěru utkání ztratil nervy obránce Spartaku Pareja a nebezpečným skluzem fauloval Vágnera Lovea. Sudí Nikolajev ihned vytáhl červenou kartu a počet hráčů na hřišti byl vyrovnán. Vágner Love tvrdý zákrok přežil a dokonce vsítil třetí branku! Ve třetí minutě nastaveného času si naběhl za rozháranou obranu Spartaku a nedal Dikanovi šanci. Armádní CSKA vyhrálo 3:1 a pojistilo si druhé místo.

Autor: David Kubáň

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spartak do toho.1-1.nalčik stejne prohraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele