27. kolo
07.11.2010 17:00 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara 4:3

Bláznivé utkání bylo sehráno v Chimkach. CSKA Moskva v něm v přestřelce porazilo Křídla Sovětů 4:3. Hostující Křídla sice prohrávaly o tři branky, ale přesto dokázaly zabojovat a o body bojovaly do poslední vteřiny. K vítězství Armějců dvěma brankami přispěl český reprezentační útočník Tomáš Necid.

CSKA Moskva se povedl úvod. Hned ve 3. minutě se trestný kop Dzagojeva snesl na hlavu Alexeje Berezuckého a brankář Křídel Sovětů Eduardo Lobos byl bez šance - 1:0. V 8. minutě potvrdil skvělou formu Tomáš Necid, útočník CSKA si zpracoval na prsa přihrávku Gonzáleze a pohotově levačkou rozvlnil síť - 2:0. Volžané se nevzdali a do konce poločasu měli jasnou herní převahu. Trenér CSKA Sluckij nevěděl, co se děje. A snažil se na tento vývoj zareagovat stažením Mamajeva těsně před přestávkou, na hřiště šel Šemberas. Hosté několikrát vážně ohrozili branku CSKA, Samsonov šel po přihrávce Ivanova sám na Akinfejeva, ale nakonec se nedostal ani k zakončení. V šanci neuspěl ani útočník Jelič.

Samaře navíc nebyly pro ofsajd uznány dvě branky, ale spravedlivě. Hosté se také dožadovali pokutového kopu za faul na Sosnina, sudí Kazmenko ale neměl odvahu situaci posoudit jako penaltovou.

Do druhého poločasu nastoupil Japonec Keisuke Honda, který nahradil nevýrazného Alana Dzagojeva. Spolu s Šemberasem se Hondovi podařilo vyhrát boj o střed hřiště a hosté už neměli iniciativu. V 66. minutě zvyšoval na 3:0 Zoran Tošič z úctyhodné vzdálenosti, tuto situaci si jistě bude vyčítat gólman Křídel Sovětů Lobos. Ani třetí branka Samaru nezlomila, v 71. minutě překvapila tečovaná střela Ivanova zkoprněného Akinfejeva - 3:1. Následujících deset minut hosté obléhali branku CSKA a dočkali se snížení na 3:2. Alexej Berezuckij fauloval pronikajícího Kuzněcova, dostal červenou kartu a nařízenou penaltu proměnil v 81. minutě Leilton.

Zdálo se, že Křídla Sovětů mají CSKA na lopatě, ale chyba lávky. V 89. minutě se napřáhl z dvaceti metrů Aldonin, orazítkoval břevno a u odraženého míče byl nejdříve Tomáš Necid, který uklidnil míč do sítě - 4:2. V první minutě nastaveného času snížily Křídla na konečných 4:3 zásluhou Tkačeva. Domácí mohou být rádi, že sudí nastavil jen dvě minuty. Být nastavený čas delší, Armějce by určitě čekalo peklo. Je očividné, že Armějcům vzal náročný program mnoho sil. A to je ve středu čeká zápas s vedoucím Zenitem Petrohrad.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevid válí

Reagovat
smazaný uživatel

*Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Snad odejde jinam kde nebude mít takovou konkurenci..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja doufam ze ne!!!tady jde videt kam ho ta kokurence tlaci

Reagovat
delfin

ne nikam, CSKA bez Necida, to je jak peklo bez Satana !

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak jo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Samara výborný výkon. Hráli fotbal, CSKA dávalo góly. Věřím, že se zachrání, i když ten los, co mají před sebou, je pěkně na ho....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele