8. kolo
30.04.2010 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Křídla Sovětů Samara 0:0

Úvodní duel osmého kola Premier Ligy mezi Anži Machačkalou a Křídly Sovětů skončil bez branek. V chudém utkání na šance měli převahu domácí, na první vítězství pod zkušeným trenérem Gadži Gadžijevem si ale Dagestánci budou muset počkat.

Vzájemná bilance a nepřesvědčivá hra Samary na půdě soupeřů favorizovala Anži Machačkalu. Ve svém první zápase po návratu do hlavního města Dagestánu, chtěl jistě domácí příznivce potěšit staronový trenér Gadži Gadžijev vítězstvím.

Při pohledu na styl obou týmů bylo patrné, že Anži se dnes nespokojí ani s bodem, zatímco Křídla by jím nepohrdla. Nejaktivnějším mužem prvního poločasu byl záložník Machačkaly Ibra Kébé, který vybojoval velké množství míčů a důvtipně zakládal útoky. Obrana Samary ale působila jako neprostupná hráz a třeba český útočník Jan Holenda se před brankou vůbec neprosazoval. Jedinou vážnější šanci Dagestánců si vypracoval ve 20. minutě záložník Corajev, ale minul.

Do druhého poločasu kouč Anži Gadžijev ještě zesílil ofenzívu svého mužstva, stáhl ze hřiště Sukurova a nahradil ho záložníkem Chodžavou. Samaře se nicméně stále dařilo odrážet útoky Dagestánců. V 68. minutě však hosté málem inkasovali po obrovské šanci Holendy, hlavičku bývalého hráče pražské Sparty úžasně zneškodnil chilský brankář Lobos. Tou dobou trenér Křídel Sovětů Gazzajev poslal na hřiště nové tváře Callagova a Stavpece. Čerství muži hru Samary zvedli a několikrát byl u branky domácích vzruch. Vyloženě gólovou příležitost si ale "Krysy" nedokázaly vypracovat.

Machačkala se po krátkém útlumu, kdy měla navrch Samara, opět zvedla. Ale když se neujaly ani střely Holendy a Chodžavy, rozešly se oba týmy smírně.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele