6. kolo
19.04.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - FK Rostov 1:2

Anži, kterou vedli pomocníci Gadži Gadžijeva Andrej Gusin a Arsen Akajev, na svém hřišti prohrála s Rostovem, jenž se tak posunul na pátou příčku. Machačkala se po vstřeleném gólu do brány Rostovu dopustila mnoha chyb v obraně a podlehla celkově pohledně hrajícímu soupeři.

První střela byla zaznamenaná už ve třetí minutě. Autorem se stál Şükürov, který se následně chytil za hlavu. Střela letěla těsně kolem tyče. Rostované odpověděli daleko nebezpečnější příležitosti. Lebeděnko přesouval míč do brány po střele Kalačeva, ale Revišvili na poslední chvíli balón chytil.

Postupně se hra přesouvala na půli domácích, kteří měli velké problémy ve středu pole. Jan Holenda prakticky nedostával balón a bránu Amelčenka ohrozil pouze Rasim Tagirbekov, jenž dvakrát nepřesně pálil z dálky. Hráči Rostovu se také snažili znepříjemnit život gólmanovi dalekonosnými střelami. Při jednom z pokusu se míč málem dostal do brány.

Hralo se ale povětšinou ve středu hřiště. Brankaři nijak do dění nezasahovali. Nechyběly ani tvrdé souboje. V jednom takovém se hlavami střetli Grigalajev a Arziani. Na trávník tak museli vyběhnout doktoři. Arziani nemohl pokračovat ve hře a střídal ho Hodžava, který svou kariéru v Premier Lize začínal právě v Rostovu.

Hned z kraje druhé půle přišel pro hosty šok. Při obyčejném nakopu balónu do pokutového území chybovala obrana ve snaze vytvořit ofsajdovou past a tak David Corajev v klidu zakončil do brány. Po chvíli málem vstřelil gól Şükürov, ale druhý gól si Rostov evidentně nezasloužil. Nejspíš i proto vychytal Amelčenko Corajevovu hlavičku.

Oleg Prostasov se rozhodl něco s utkáním udělat. Na trávník vypustil namísto Stanislava Ivanova Pavlenka. Asistenti trenéra Anži pustili do boje Kébého, který měl upevnit zadní řady. A Rostov ihned srovnal. Po nešťastné hře obránců využil šanci Roman Adamov a neminul.

V 71. minutě chyboval Amelčenko, když vyboxoval míč na nohu Agalarova. Hosty zachránil zázrak, hráč z Machačkaly trefil obránce. V následujícím útoku Agalarov střílel z pravé strany, ale i tady Amelčenko čaroval. Rostované v útoku předvedli svou zarputilost, za kterou byl odměněn Kalačev. Ze začátku Bělorus střílel z 25 metrů a pak, když dostal pas od Pavlenka, ze všech sil napral balón záda gólmana.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
goodbay

Golenda škoda, že si nepomohl. Zrovna Rostov ste mohli doma porazit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele