30. kolo
28.11.2010 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Amkar Perm - CSKA Moskva 0:0

CSKA nedokázalo porazit Amkar, kterému se nakonec povedlo udržet za sebou Alanii, a tak si Permiči zajistili ligovou příslušnost i pro příští rok. Zápas skončil 0:0.

Armějci nepřicestovali do Permu s optimální sestavou. Na vině byla zranění, karetní tresty apod. Navíc svěřenci trenéra Sluckého neměli o co hrát. A tomu odpovídal i počátek zápasu. Perm hrál doslova o všechno a musel bezpodmínečně bodovat.

V 6. minutě domácí již oslavovali gól po ráně Rističe. Jenže tomu předcházel ofsajd. To ale nevadilo Čepčugovovi, který hned seřval své spoluhráče, který k začátku utkání přistoupili poněkud laxně. Poté se hra vyrovnala. CSKA se dostávalo i k šancím, ale Usminskyj vše bez problémů kryl. Hráči Amkaru i nadále dobývali obranný val Moskvanů, ale ovoce to nepřinášelo. Ale šance měli hosté.

V 30. minutě si s obranou pohrál Oliseh a ve vápně střílel na zadní tyč, ale bránu netrefil. Málem se projevilo staré pravidlo "nedáš-dostaneš". O dvě minuty později Ristič již podruhé překonal Čepčugova, tentokrát v hlavičkovém souboji. Za brankáře Armějců zaskočil na čáře Ignaševič. Na konci poločasu hosty ještě pozlobil skvělý Ristič, ale jeho hlavička po rohu cíl nenašla. A jelikož Čepčugova nepřekonal ani Burmistrov, tak se šlo do šaten za stavu 0:0. Domácí moc dobře vědli, že Alania hraje zatím v Ramenskoje nerozhodně, ale chtěli o záchraně rozhodnout vlastními silami.

CSKA se nechtělo dát zahanbit, a tak na svého soupeře vlétlo již na začátku druhé půle, ale Honda byl v 47. minutě neúspěšný. Poté se taktovky opět chopili domácí a zejména Pejev hostům zatápěl. O 10 minut později pálil zmíněný Bulhar do obránce hostí, málem vsítil gól. V 62. minutě se musel zase činit Čepčugov, po standartní situaci vzal Belorukovovi míč z hlavy. Opět zachránil svůj tým. O dvě minuty později pádil Grišin po křídle a nacentroval na Rističe, který hlavičkoval prudce pod břevno, ale kde se vzal, tu se vzal Čepčugov a míč lapil. Poté se domácí torchu uklidnili a CSKA zpřesnilo hru. Hrálo se mezi šestnáctkami.

Až v 85. minutě pálil Dzagojev, ale Usminskyj se vyšvihl k tyčce a udržel svůj tým nad vodou. Poslední šanci měl opět vynikající Ristič. klasicky po centru hlavičkoval, ale Čepčugov balon vyrazil na roh. Z toho Permiči také gól nevsítili, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou, která se nakonec ukázala jako zlatá. Perm totiž o skóre překonal Vladikavkaz, který tak putuje do 1. divizonu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele