30. kolo
29.11.2009 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit porazil Spartak a je třetí

Zenit Petrohrad ve šlágru posledního kola ruské Premier Lize vybojoval důležité vítězství 2:1 proti Spartaku Moskva. Domácí se po výhře udrželi na třetím místě a v létě si zahrají předkolo Ligy mistrů. O góly Zenitu se postarali Zyrjanov a Lombaerts, za hosty v závěru snižoval střídající Fathi.

Očekávaný duel na nekvalitním terénu stadionu Petrovskij se nesl v duchu boje a mnoha nepřesností. Oba celky toho první poločas moc nepřevedly, větší šance měli hosté, Wellitona na poslední chvíli zastavil Hubočan a Makejev z dobré pozice po zmatku v pokutovém území pálil nad branku.

Gólu se nicméně diváci přeci jenom dočkali v závěru poločasu a to na druhé straně. Ještě předtím však šel pod sprchy domácí záložník Huszti poté, co byl sudím Suchinou potrestán druhou žlutou kartou za snahu rychle rozehrát. Místo vyloučeného Husztiho se tak rozehrání přímého kopu ujal Konstantin Zyrjanov a na rozdíl od svého spoluhráče volil přímou střelu, která překvapila Džanajeva a rozvlnila síť.

Domácím vyšel i úvod druhého poločasu, nikým nehlídaný zadák Zenitu Lombaerts zvýšil z rohového kopu hlavičkou na 2:0. Ve zbytku zápasu se Zenit Petrohrad v početním oslabení bránil tlaku Spartaku, ale útoky hostů byly vesměs sterilní až na hlavičku Ibsona, kterou zázračně zlikvidoval Malafejev.

V závěru utkání se Spartak dočkal snížení, centr Makejeva proměnil v gól střídající Malik Fathi. Víc už ale Zenit hostům nepovolil a letošní sezónu ruské ligy zakončil třetím místem.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele