8. kolo
10.05.2009 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 2:0

Zenit Petrohrad letos opět herním výkonem nijak neprešvědčil, přesto doma v poměrně nezáživném utkání zvítězil nad Samarou 2:0 góly Zyrjanova a Pogrebňaka.

Utkání od prvních minut neprobíhalo v nijak rychlém tempu a hra byla často přerušována i kvůli faulům na Jana Kollera, kterého se značným výškovým handicapem nejčastěji hlídal slovák Hubočan. I tak byl český dlouhán nejnebezpečnějším hráčem Samary a jeho spoluhráči často směřovali míče na jeho hlavu. Několikrát i nebezpečně zakončil, ale jeho pokusy jen těsně míjely Malafejevovu branku.

Samara domácí přehrávala a Zenit celý první poločas prakticky neohrozili branku soupeře. Hostující brankář Eduardo Lobos si za celý první poločas dokonce nemusel připsat do statistiky ani jeden zákrok. Jedinou šanci měl Igor Semšov, který však těsně přestřelil. Trenér Dick Advocaat tak měl do druhé půle o čem přemýšlet.

Ve druhém poločase matný výkon Zenitu pokračoval a jako blesk z čistého nebe tak přišla první gólová akce. V 57. minutě Denisov přihrávkou našel Dannyho a ten poslal zpětnou přihrávku na Zyrjanova, který se štěstím zakončil. Hra i nadále pokračovala v pomalém nezáživném tempu a další probuzení přišlo v 68. minutě zápasu, když po rychlé individuální akci Dannyho pohodlně do prázdné branky zakončoval Pogrebňak.

V závěru mohl skóre ještě zvýšit sám portugalec Danny. V úniku jeden na jednoho proti Lobosovi ale netrefil branku. Konečný výsledek utkání se tak zastavil na skóre 2:0.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele