23. kolo
26.09.2009 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 2:0

Zenit Petrohrad udělal další významný krok v cestě za Ligou mistrů, v sobotním šlágru 23. kola porazil svého konkurenta v boji o nejvyšší příčky CSKA Moskva 2:0. Premiérový gól dal z penalty Kežman, v závěru zvýšil Bystrov.

První poločas se hrál především na polovině CSKA, Zenit Petrohrad vládl nad míčem a hosté těžili z rychlých protiútoků. Jeden z nich málem oslavil gólem Guilherme, ale těsně minul branku Malafejeva. Vůbec největší příležitost prvního dějství měl Zenit Petrohrad, ve 25. minutě vyskočil Tekke na standardní situaci Husztiho nejvýše ze všech a míč prodloužil na tyč svatyně Armějců.

Posledních deset minut patřilo útočníkovi Zenitu Petrohrad Mateju Kežmanovi, který po svém letním hostování z Paris Saint-Germain nastoupil poprvé v základní sestavě. Nejprve Kežman po zpracování na prsa pohotově vypálil nad branku a v samotném závěru prvního poločasu proměnil penaltu za ruku Ignaševiče, čímž poslal Zenit do vedení 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil Tomáš Necid místo neviditelného Guilhermeho a v úvodu byl hodně vidět, stejně jako celé CSKA. Na poslední chvíli před ním zasáhl Malafejev po skvělém centru Gonzáleze. Postupem času se ale hra vrátila do starých kolejí, v 55. minutě Tekke chytře pustil míč na Kežmana, ale střelci první branky Zenitu se zakončení hrubě nepovedlo. V 63. minutě obranou Zenitu proběhl Krasič, ale zakončení se mu nevyšlo.

Na pravé straně zálohy Zenitu Petrohrad opět hýřil aktivitou Vladimir Bystrov, staronová posila Zenitu se několikrát výborně uvolnila a v 72. minutě málem padl po jeho individuální akci gól, Kima však vychytal Akinfejev. Tři minuty před koncem vzal Bystrov odpovědnost na sebe, pohrál si s Šemberasem a krásně mířenou střelou pod břevno nedal Akinfejevovi šanci. Pro Bystrova to byla po příchodu ze Spartaku čtvrtá branka ve čtvrtém utkání za Zenit.

Dvoubrankové manko mohl v nastavení zmírnit Vasilij Berezuckij, ale gólovou radost mu překazil na brankové čáře stojící Igor Denisov. Zenit Petrohrad zvítězil 2:0 a minimálně do neděle se posunul na druhé místo sedm bodů za vedoucí Kazaň.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele