10. kolo
24.05.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Křídla Sovětů Samara 0:1

Křídla Sovětů Samara si odvážejí cenné vítězství z půdy Spartaku Nalčik. Jedinou branku vsítil těsně před poločasovou přestávkou Jiří Jarošík. Po změně stran měli domácí několik vážných příležitosti, ale prosadit se nedokázali.

Na první ohrožení branky s gólovými parametry se čekalo do šestnácté minuty, z deseti metrů střílel útočník Parodi, který se vrátil po zranění, gólovou radost mu však uťal obranným zákrokem Jarošík. Postupem času hosté převzali otěže zápasů a začali ohrožovat branku Nalčiku, s dalekonosnou střelou Ivanova měl gólman Chomič hodně práce, vzápětí musel vytáhnout bravurní zákrok i proti hlavičce Kalačeva do dolního rohu své svatyně. Nebylo to zdaleka vše, Chomič řešil i střelu Taranova po rohovém kopu a nakonec se pod tlakem dopustil i chyby, když špatně vyběhl proti Kalačevovi, ten však odkrytou branku minul.

Volžané byli za svoji snahu odměněni minutu před poločasovým hvizdem. Na roh Kalačeva vyskočil nejvýše ze všech Jiří Jarošík a vsítil svou premiérovou branku v tomto ročníku ruské Premier-Ligy.

Spartak Nalčik inkasovaná branka vyhecovala k mnohem většímu úsilí. Lobos vyrazil míč Leandra mířící pod břevno, Bikmajev ve výhodné pozici špatně zpracoval míč, v 73. minutě gólmana Lobose málem zaskočil dalekonosnou střelou Kisenkov, ale Chilan míč přeci jen s námahou vyrazil. V 80. minutě na zadní tyči číhal Amisulašvili, ale k míči mu scházel krok. Po centru Bikmajeva si dal málem vlastní gól Koller a v třetí minutě nastaveného času v koncovce neuspěl ani Bikmajev. To je slušný výčet šancí, které si Nalčik ve druhém poločase vytvořil, Samara byla v této etapě utkání bezzubá.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele