25. kolo
18.10.2009 12:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0

Tři a půl roku čekal Spartak Moskva na vítězství v derby proti Lokomotivu, teď se konečně dočkal, červenobílí vyhráli rozdílem třídy 3:0 a dotáhli se na vedoucí Kazaň na bod, hosté jsou ze hry o titul venku. Vítězství přinesly Spartaku góly Ananidzeho, Wellitona a Abeyieho. Střelec první branky Žano Ananidze je navíc nejmladším střelcem v historii ruské ligy, dnes mu bylo sedmnáct let a osm dnů.

Spartaku se proti Lokomotivu v posledních letech nedaří, ač historickou bilanci vzájemných soubojů má lepší. V Lužnikách se chopil iniciativy od začátku zápasu Spartak a měl obrovskou převahu a brankář Loko Guilherme se měl co ohánět. Nejblíže gólu byl Baženov, po přihrávce Cariocy se otřáslo břevno. Za převahu byl nakonec Spartak odměněn pět minut před koncem poločasu, sotva sedmnáctiletý mladíček Ananidze si počkal na zadní tyči a hlavou dostal fanoušky Spartaku do euforie.

Po změně stran se hra Lokomotivu zvedla, ke gólovým šancím to ale nevedlo. Ve velkém stylu hrající Žano Ananidze se navíc v 63. minutě postaral o druhý gól Spartaku, nádhernou kolmicí vybídl k nájezdu na Guilhermeho Wellitona a nejlepší střelec ruské ligy si počínal mazácky. V odpovědi Syčev střílel těsně vedle. Kouč Semin posílil ofenzívu o útočníky Falla a Minčenkova, ale dnes to byl zápasu Spartaku, na konečných 3:0 v závěru zvýšil žolík Abeyie.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele