14. kolo
19.07.2009 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Křídla Sovětů Samara 1:1

Nádherná branka Bystrova zachránila Spartaku Moskva remízu 1:1 v domácím střetnutí proti Křídlům Sovětů Samara. Spartak nemůže být s bodem spokojen, zvlášť po předvedeném výkonu, který byl jedním z nejhorších v této sezoně.

Spartak s několika změnami v sestavě podle očekávání převzal iniciativu, ale musel se i ohánět. Dvakrát gólmana Džanajeva prověřil záložník Kalačev. Na domácí straně hýřil aktivitou především krajní záložník Vladimir Bystrov, ale jeho šance nebo finální přihrávky k úvodní brance nevedly. A tak v 27. minutě udeřil po přihrávce Jarošíka z hranice šestnáctky krásnou střelou hostující Kalačev a zmrazil domácí fanoušky na stadionu Lužniki.

Ve zbytku prvního poločasu Spartak marně dobýval houževnatě bránící hosty a souvislejší tlak si vytvořit nedokázal.

Do druhého dějství nastoupil zkušený Bojarincev, který na levém křídle nahradil nevýrazného Baženova. Hned z kraje zápasu o sobě dal vědět nejlepší střelec soutěže Welliton, ale z úhlu nastřelil tyč. Poté Bystrov skóroval, ale gól mu nebyl uznán pro údajnou ruku.

Hrál se otevřený fotbal, zvýšit vedení Křídel Sovětů mohl Jan Koller, zkušený útočník si pohrál s obránci, ale přehození gólmana mu nevyšlo. Samara mohla dostat Spartak na lopatky, v další šanci ale neuspěl Kalačev.

Tři minuty před koncem normální hrací doby se závěrečná snaha Spartaku přeci jenom vyplatila. Aktivní Bystrov obehrál hned tři zadáky Křídel Jarošíka, Leiltona a Belozerova, a nakonec překonal brankáře Lobose.

Hrdinou utkání se mohl stát Koller, ale míč se k němu po přihrávce Ignatjeva těsně nedostal. V nastaveném čase neuspěl ani veterán Bojarincev, z voleje střílel těsně vedle.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele