27. kolo
01.11.2009 12:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Spartak Moskva - FK Rostov 5:1

Spartak Moskva rozstřílel v Lužnikách FK Rostov 5:1 a opět se přiblížil vedoucí Kazani na rozdíl jednoho bodu. Dva góly vsítil reprezentant Brazílie Alex, po jedné brance se radovali Jakovlev, Ananidze a nejlepší střelec ruské ligy Welliton.

Spartak Moskva se dostával do tempa pomalu, v prvních minutách byl nebezpečnější Rostov, nicméně postupem času se kvalita na straně domácích začala projevovat a v 19. minutě, kdy už měl Spartak hru pod kontrolou, dal tvůrce hry červenobílých Alex Raphael Meschini opět vědět o své genialitě, když chytrým lobem nachytal brankáře Mandrykina. O pár minut později se Spartaku zranil Baženov, místo něj vyběhl na hřiště uzdravený Pavel Jakovlev.

Návratilec do sestavy Spartaku Jakovlev se stal autorem druhé branky, když se po krásném vysunutí dalšího mladíka Ananidzeho ocitl v tváři tvář Mandrykinovi a následně jej překonal. Do kabin šel Spartak s komfortním náskokem 2:0

Druhý poločas začal stejně jako ten první, Rostov dělal obraně Spartaku velké problémy, ale na rozdíl od prvního dějství se svěřencům kouče Olega Dolmatova podařilo skórovat, na 1:2 snižoval Gackan. Chvíli nato mohl Rostov dokonce vyrovnat, takový průběh se nemohl líbit trenérovi Spartaku Valeriji Karpinovi, který stáhl Cariocu a nahradil jej dalším Brazilcem Ibsonem.

Ještě předtím ale Spartak zvýšil na 3:1, střela Alexe z třiceti metrů zaskočil brankáře Mandrykina, který střelu hrubě podcenil a musel potupně lovit míč ze sítě. Další dvě branky přidal Spartak v poslední patnáctiminutovce, zpočátku Ananidze mazáckým způsobem obstřelil Mandrykina a v 82. minutě zaokrouhlil Welliton počet vstřelených branek v této sezoně na číslu 20. Spartak jasně přehrál Rostov a stále nedává Rubinu Kazaň v boji o titul dýchat.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele