7. kolo
02.05.2009 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Dinamo Moskva 0:2

Dinamo ve šlágru kola překvapivě porazilo Spartak na jeho hřišti 2:0 a povyskočilo tak v tabulce na třetí příčku, domácí poprvé pod vedením trenéra Valerije Karpina neuhráli ani bod.

Do metropolitního derby vkročil lepší nohou Spartak, který chtěl hostujícímu Dinamu oplatit vyřazení ze čtvrtfinále Ruského poháru. Útočník červenobílých Welliton utekl obráncům Dinama, ale nakonec ho z dobrého střeleckého úhlu vytlačil zadák Férnandez. Horko bylo hostům i po standardní situaci vyhlášeného exekutora Alexe a sólu Bystrova. Poté se osmělili i hostující fotbalisté. Dimidkovi chyběl kousek, aby dosáhl na skvělý centr Smolova.

Ve 27. minutě získalo Dinamo sporný roh a míč v pádu hlavou usměrnil do sítě Argentinec Leandro Férnandez Hosté vůbec poprvé v sezoně dokázali využít rohové kopu, o to nešťastnější byla pro Spartak inkasovaná branka.

Domácí po inkasované brance zavřeli tým vedený Andrejem Kobelevem před jeho pokutovým územím, větší šanci si však vypracovat nedokázali a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

I po přestávce se hosté soustředili na ubránění jednogólového náskoku a branku domácích ohrožovali zejména z protiútoků. Obranná hráz Dinama nakonec byla prolomena, fanoušky Spartaku rozjásal mladík Makajev. Euforii domácích však rychle zchladil rozhodčí, který branku kvůli ofsajdu Wellitona neuznal. Ti navíc v nastaveném čase dostali další ránu do zad, když gólový účet utkání završil mladíček Alexandr Kokorin.

Autor: Dominik Lupták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele