29. kolo
21.11.2009 12:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:3

Nehledě na prohru v derby proti CSKA, skončil Spartak Moskva na konečném druhém místě letošního ročníku ruské ligy. O prohře červenobílých rozhodla obrovská chyba brankáře Džanajeva v závěru zápasu.

Úlohu strážce brazilského mága Spartaku Alexe na sebe vzal defenzivní štít CSKA Deividas Šemberas. Nicméně už v úvodních minutách Alex skvěle vysunul svého krajana Wellitona, naštěstí pro Armějce střílel nejlepší střelec soutěže do obránce. V sedmé minutě Welliton zahrozil podruhé a byla z toho penalta, když ho ve vlastním pokutovém území fauloval brankář Akinfejev. Tradiční exekutor penalt ve Spartaku Alex se nemýlil. Spartak dále neúnavně napadal a odměnou mu byly další dvě obrovské šance, obě spálil Welliton.

CSKA odpověděl dalekonosným projektilem Aldonida, Džanajev zachraňoval. Po tomto momentu se vyrojilo několik dalších šancí CSKA, tu největší nedal Alexej Berezuckij. Spartak také stále pokračoval v produkci šancí, dvě obrovské šance měl Baženov. Hra spěla k přestávce a nečekaně vyrovnal Dzagojev, nejprve hlavou střílel do zad Ibsona a hned vzápětí pohotově překonal Džanajeva v brance Spartaku.

Ve 49. minutě o sobě dal poprvé vědět český útočník Tomáš Necid, který měl několik dnů na regeneraci po nepovedeném reprezentačním turnaji v Arábii. Mladý Armějec zachytil odkop Kudrjašova a lehce překonal Džanajeva. Trenér Spartaku Karpin zareagoval nasazením Kovalčuka a Abeiyeho za nevýrazné duo Carioca a Jakovlev. Přineslo to ovoce v podobě vyrovnávající branky Wellitona, který vsítil svou dvacátou první branku v této sezoně a upevnil si vedení v tabulce střelců.

V Lužnikách se hrál otevřený fotbal a ve zbytku utkání mohly zvítězit obě mužstva. Šťastnějším mužstvem v derby nakonec byli hráči CSKA, Džanajev opakoval hrubku z předchozího duelu proti Samaře a lehkou střelu Tomáše Necida propustil za svá záda. Necid navíc v samotném závěru mohl zkompletovat hattrick, ale to už chtěl moc...CSKA ovládlo moskevské derby a ještě živí teoretickou šanci na třetí místo.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Necid skvěle ! Zápas jsem tentokrát viděl a mohu říct, že kromě dvou gólu měl ještě dvě šance v druhé půli - ta první neproměněná byla po dobré přihrávce spoluhráče čistě jeho - dokázal přetlačit hráče ve vápně, otočit se a vystřelit - škoda že to tam nespadlo... A druhá byla na úplném konci, když šel sám na golmana - škoda, že se netrefil, hattrick by byl krásný (ale vůbec bych se na něj za to nezlobil - šance byla dost obtížná) Jinak ten poslední gól po té střele z dálky byla ohromná chyba golmana - každopádně Krasič, Dzagoev a Necid nejlepší hráč CSKA pro dnešní zápas !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ti prvni dva jmenovani jsou podle me nejlepsi kazdej zapas,,a necid kdyz se prida,tk

Reagovat
smazaný uživatel

jj, patří oba mezi ty lepší... Občas se k nim přidají další (Akinfaev, Aldonin, Mamaev nebo Berezuckij), ale ofenzivní sílu samozřejmě tvoří Dzagoev a Krasič, a v některých zápasech i Necid Každopádně doufám, že v CSKA odkope max. 1-2 sezony a vystřílí si cestu jinam (pokud možno Anglie, případně Španělsko)

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime no,jestli by se tam prosadil...kazdopadne Akinfeava mam hodne rad a podle jeden z nej brankaru v evrope ,,vzdyt je jednickou CSKA snad uz od 17 ne??

Reagovat
smazaný uživatel

podle me*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele