6. kolo
25.04.2009 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 0:2

Spartak přijel do Kazaně ještě pod vedením dočasného kouče Valerije Karpina a s podporou několika tisíc fanoušků, kteří dorazili na zápas z Moskvy. V Kazani, kde i přes titul mistra ligy není o fotbal velký zájem, se tak tentokrát sešla alespoň trochu důstojná kulisa šlágru kola.

Valerij Karpin po úspěšném zápase s Těrekem opět zamíchal se sestavou, ale v brance se kvůli počtu cizinců znovu objevil druhý brankář Soslan Džanajev místo Chorvata Pletikosy. Na druhé straně Kurban Berdyjev poslal na hřiště očekávanou sestavu včetně všech opor.

Utkání začal aktivněji mírně favorizovaný Rubin a během úvodních dvaceti minut na hřišti dominoval. Spartak se dostával do ojedinělých protiútoků, ale gólman Ryžikov nemusel ani jednou zasahovat. Ve zbytku poločasu se hra vyrovnala a dlouhé nakopávané míče Kazaně nedělaly Spartaku žádné problémy. První poločas tak skončil 0:0.

Druhý poločas začal aktivněji Spartak a ve 48. minutě si brankář domácích připsal i první zákrok proti střele Alexe. O minutu později zahrával roh právě Alex, na jeho centr nejvýše vyskočil obránce Stranzl a hlavou otevřel skóre zápasu. Druhá rána pro domácí přišla v 61. minutě opět od Alexe. Alex fantastickým dlouhým pasem vyslal do útoku Wellitona a ten lobem přes Ryžikova poslal Spartak do dvougólového vedení.

Ve zbytku utkání měli míč na kopačkách více domácí, ale Spartak si ohromě důležité vítězství v klidu pohlídal. Rubin si naopak dnes připsal první porážku v letošní sezoně a po šestém kole může přijít o průběžnou první příčku v tabulce.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele