27. kolo
30.10.2009 17:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara 4:1

Rubin Kazaň porazil Křídla Sovětů Samara vysoko 4:1 a upevnil si průběžné první místo v tabulce. Nejlepším hráčem zápasu se stal Gökdeniz Karadeniz, který jeden gól dal a na další dva přihrál. Rubin si vítězstvím zajistil minimálně druhé místo v letošním ročníku ruské ligy.

Souboj dvou týmu z řeky Volhy nabídl útočný fotbal a na obou stranách střídala šance šanci. V sestavě Samary hýřil aktivitou především Vladimir Ignatijev, na jeho levé straně se rodila řada nebezpečných momentů hostů. Zápas byl i dosti vyhecovaný, což dokumentuje brutální srážka Šaronova s Kollerem, naštěstí vážnější následky neměla.

Od poloviny prvního dějství byl stále nebezpečnější Rubin Kazaň, útoky mistra byly nebezpečné, naopak Křídla se na polovině domácích čím dál tím méně prosazovaly. Obrovskou šanci spálil Bucharov, kterého v nájezdu vychytal Chilan Lobos. Na agresivní fotbal v dnešním zápasu doplatil chvíli před koncem záložník Rafal Murawski, Polák si přivodil zranění a místo na hřišti musel přepustit Sibayovi. Závěr prvního poločasu byl plně v režii svěřenců Kurbana Berdyjeva, ale gól do šatny se jim dát nepodařilo.

Jestliže v prvním poločase branka nepadla, po změně stran jich padlo celkem pět. Už v 48. minutě dorazil střelu Rjazanceva do sítě hbitý Noboa a Kazaň vedla 1:0. Ani ne o deset minut později zvýšil na rozdíl dvou branek Bucharov po chytré asistenci Karadenize. Do zápasu sice Samaru vrátil Jan Koller, poprvé v této sezoně se český obr trefil hlavou. Vzápětí ale opět vrátil Ruby dvoubrankový náskok, když předskočil Leiltona a hlavou rozvolnil sítě zaskočeného Lobose.

V 75. minutě odstranil všechny otazníky svou druhou zápasu útočník Alexandr Bucharov opět po přihrávce muže zápasu Gökdenize Karadenize.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gökdeniz Karadeniz. V Turecku po něm doslova slintají, jsem rád, že i přesto je pevně přesvědčen, že Kazaň je lepší volba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele