10. kolo
24.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kubaň Krasnodar - CSKA Moskva 1:0

Kubaň Krasnodar neztratil recept na moskevské giganty a po Spartaku porazil i CSKA Moskva. Rozhodla o tom branka kapitána Topčiho z 54. minuty. Armádní klub tak nevyužil možnosti vrátit se do čela, na první místo se tak vrací Rubin Kazaň.

Ani silné CSKA Moskva nezabránilo Kubani, aby upustil na svém stadionu od své ofenzivní hry. K vidění byl ofenzivní fotbal na obou stranách. Do první šance se dostali hosté, Daniel Carvalho poslal exkluzivní pas k nohám nabíhajícího Vágnera, ten však s příležitostí naložil nejhůře, jak mohl. Právě tento moment dokonale charakterizoval dnešní výkon brazilské útočné hvězdy. V odpovědi se dostal kapitán Topči až moc blízko k vybíhajícímu brankáři Akinfejevovi. Za zmínku stojí také tvrdá střela Žirkova, kterou vyrazil na roh Botviněv.

Ve 28. minutě se nadechl k sólu Mamajev, následnou akci mladíčka zakončoval Vágner, ale gólman Botviňev reflexivním zákrokem zachránil svůj tým. Samotný Mamajev pak vyslal tvrdou střelu na Botviněva, ale gólman domácích byl ve střehu. Botviněv čaroval i nadále, pohotovou střelu Maazoua směřující do dolního rohu vytěsnil konečky prstů.

Po změně stran se ocitl ve vyložené šanci Kasajev, individuální akci Dramaniho ale zakončil do jednoho z obránců. Své zaváhání Kasajev napravil v 54. minutě, kdy se protáhl podél levé strany, předložil míč kapitánovi Topčimu a Akinfejev byl bez šance.

Trenér Zico se pokusil oživit hru nasazením uzdravených tahounů Dzagojeva s Krasičem a později i žolíkem Necidem. Srb Krasič se o několik minut později dožadoval penalty, ale místo pokutového kopu dostal žlutou kartu za simulování. V 84. minutě mohl křeč CSKA Moskva podtrhnout Topči, ale přečíslení tři na jednoho vzal na sebe a vybíhající Akinfejev ho zneškodnil. Kubaň to mohlo mrzet, ale protože si fotbalisté CSKA v samotném závěru vážnější šanci nevytvořili, žlutozelení si připisují další senzační vítězství nad favoritem.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele