28. kolo
07.11.2009 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 2:1

Spartak Moskva si nepohlídal úvod zápasu a dvakrát lacině inkasoval ze dvou totožných standardních situací. Ve zbytku zápasu se hosté marně snažili dobývat obrannou tvrz Samary, snížit se podařilo až v devadesáté minutě Alexovi. Pokud zítra proti CSKA Rubin Kazaň vyhraje, jeho náskok na čele se zvýší na rozdíl čtyř bodů.

Oba týmy vedli do zápasu jako kapitáni Češi, na straně hostů Martin Jiránek a na straně domácích Jiří Jarošík, který v této funkci nahradil zraněného Ruslana Adžindžala. První minuty zápasu nic nenasvědčovaly tomu, že by měla být pro Spartak domácí Samara rovnocenným zápasem. V rozmezí 11. až 14. minuty ale přišlo něco nečekaného, Samara ze dvou podobných standardních situací dvakrát skórovala. Nejprve před dotírajícím Kollerem špatně trefil míč Stranzl a dal si vlastní branku a poté udělal neuvěřitelnou hrubku brankář Džanajev, když neudržel v rukou nepovedený centr Bobera.

Spartak ve zbývajícím čase utkání čekal složitý úkol, dobývat zahuštěnou obranu Samary a to se hostům nedařilo. Neviditelný byl nejlepší střelec ruské ligy Welliton, Brazilec na sebe upozornil jen brutálním faulem na Leiltona, za který dostal žlutou kartu. Až v závěru poločasu Spartak začal těžit z tlaku i šance, v té největší proti Alexovi včas vyběhl Lobos.

První šance po změně stran vznikla z levačky Alexe, který tvrdou bombou nadělal pořádné starosti brankáři Lobosovi. Spartaku opět nezbývalo nic jiného než dobývat v deseti bránící Křídla, hosté pro změnu na rozdíl od prvního poločasu začali hrozit z protiútoků, jeden z nich málem zakončil Adamov, na poslední chvíli jej zastavil Džanajev. O aktivitu směrem dopředu se v dresu Spartaku snažil Martin Jiránek, bývalý český reprezentant dvakrát nebezpečně zakončoval hlavou. V závěru utkání vznikly tři zapamatování hodné momenty. V 87. minutě zachránil Samaru Lobos po střele Stranzl, z protiútoku ve vyložené šanci selhal Koller a nakonec, v devadesáté minutě, snížil na 1:2 Alex Raphael Meschini povedenou střelou na zadní tyč. Na víc se hosté nezmohli a vidina titulu se jim vzdaluje.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele