19. kolo
22.08.2009 11:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 2:2

Liják, který se snesl nad Samarou v úvodu druhého poločasu, osvěžil hru Křídel Sovětů a Rostovu, oba celky v druhém dějství daly po dvou brankách. Blíže vítězství byli domácí, Rostov jim však dal lekci z produktivity.

V sestavě Samary se neobjevil podle očekávání Jiří Jarošík, který v letním přestupním období zcela určitě odejde pryč.

Křídla Sovětů potvrzovala roli mírného favorita od prvních minut, samým nejaktivnějším hráčem byl záložník Ignatjev, ve kterém vře obrovský potenciál. Ignatjev měl také na kopačce první vážnou příležitost zápasu, jeho střelu vyrazil gólman Gerus před sebe, ale dorážející Bober a Koller prohráli souboje s obráncem hostů Rožkovem. Ignatjev v následujících minutách ještě dvakrát prověřil pozornost Geruse, ale neuspěl.

V podání ofenzivních hráčů Samary střídala šance šanci, ale defenzíva Rostovu ne a ne kapitulovat.

Ve druhém poločase se snesl nad Samarou obrovský liják, který vydatně skrápěl fotbalisty a fanoušky obou mužstev. Jak se ukázalo, déšť pomohl týmům ke gólové potenci. Už ve 48. minutě přeskočil Koller po centru Bobera nevysokého krajana Lengyela a bylo to 1:0. Pro zajímavost, obrovitý Koller se poprvé v této sezoně trefil hlavou.

Odpovědi Rostovu přišla o pár minut později, když hostující kanonýr Akimov překonal Lobose a vyrovnal na 1:1. Z vyrovnání se však hosté těšili krátce, osamocený Oleg Ivanov využil toho, že si obránci všímali především Kollera a vrátil Samaře vedení.

Samaře vše hrálo do karet a rychlými brejky mohla poslat Rostov definitivně do kolen. Kouč Rostovu Oleg Dolmatov zareagoval nasazením mladých útočníků Lucenka a Salugina. Vabank se mu vyplatil, po přihrávce Čerkese se Ahmetovič prosadil v pokutovém území Křídel Sovětů a dal stavu konečnou podobu 2:2.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele