7. kolo
03.05.2009 13:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Zenit Petrohrad 2:1

Zenit Petrohrad v hektickém závěru prohrál na hřišti nováčka FK Rostov 2:1 a poprvé v této sezóně nezískal ani bod.

Zenit nastoupil na postu defenzivního záložníka bez Anatolije Tymoščuka, u kterého je trenér Advocaat smířen s odchodem do Bayernu Mnichov a chce, aby si mužstvo zvyklo na hru bez něj. Od první minuty tak opět nastoupil Igor Denisov a na postu podhrotového hráče překvapivě i Szabolt Huszti.

FK Rostovu patřil úvod, Igor Lebeděnko ve čtvrté minutě hlavou nastřelil břevno. Větší šanci si za celý první poločas oba celky nevytvořily, v předfinální fázi je totiž zpravidla zastavila nepřesnost. V závěru prvního poločasu se mohl Rostov i Zenit dostat do vedení. Na straně domácích ale pracoval neefektivně Lebeděnko, favorizované hosty málem dostal do vedení Tekke, ale obránci ho zpacifikovali doslova za minutu dvanáct.

Zenit Petrohrad k větší aktivitě nastartovala až inkasované branka z úvodu druhého dějství, kterou si připsal Akimov. Skoro vzápětí málem vyrovnal Semšov, ale střílel nad svatyni Rostovu. Reprezentant Ruska měl i další příležitost, ale v rozhodujícím momentu podklouzl. Tekke pro změnu rozvlnil vnější stranu sítě. Nelze říct, že by FK Rostov v těchto minutách vyloženě strádal, svěřenci trenéra Dolmatova bezchybně a organizovaně bránili a když to šlo, podnikli rychlý protiútok.

S přibývajícími minutami nervozita gradovala a sudí Biglov musel řešit několik konfliktů mezi oběma tábory. V 83. minutě navíc nařídil penaltu po ruce Andželkoviče spornou penaltu, kterou střídající Pogrebňak proměnil a vyrovnal na 1:1. Neuplynuly ani dvě minuty a Rostov opět vedl, z protiútoku připravil Akimov palebnou pozici pro záložníka Gatskana a Rostovu se opět vrátilo vedení.

V závěru utkání FK Rostov přečkal tlak Zenitu a nic významného, se s výjimkou vyloučení hostujícího útočníka Fatiha Tekkeho, na hřišti neudálo.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele