13. kolo
11.07.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Spartak Moskva 0:1

Nejlepší střelec ruské ligy Welliton gólem rozhodl o těsném vítězství svého Spartaku Moskva na hřišti FK Rostov.

Hostujícímu Spartaku se proti Rostovu dlouhodobě daří a tuto statistiku se snažil potvrzovat od prvních minut. Ve velké šanci se ocitl Welliton, ale gólman Chotějev jeho střelu vyrazil na roh. Červenobílí měli jasnou převahu a v dalších minutách ještě několikrát zahrozili.

Uprostřed poločasu se Rostov odpoutal z kleští Spartaku a Osinov nebezpečně zahrozil z dvaceti pěti metrů. Tou dobou už využil trenér Valerij Karpin jedno střídání, zraněného Sajenka nahradil Sabitov.

Do konce prvního poločasu Rostov hru vyrovnal, dařilo se mu zastavovat útočné postupy Spartaku a zároveň začal zlobit defenzivní hostů.

Spartaku patřil i úvod druhého poločasu. Nejaktivnějším mužem ofenzívy Spartaku byl Welliton. Za svoji aktivitu byl rtuťovitý Brazilec odměněn v 71. minutě, když přehodil gólmana Chotějeva a poslal Spartak do vedení. Na 2:0 mohl zvýšit Alex, ale v obrovské šanci střílel těsně vedle.

V závěru zápasu byl Spartak pod tlakem a mohl o vedení dokonce přijít. Proti střele Ahmetoviče z otočky vytáhl skvělý zákrok Džanajev a po následném závaru ještě zazvonila tyč. Krušné chvilky však Spartak přečkal a odváží si důležité tři body.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Trefa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele