26. kolo
24.10.2009 14:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FK Chimki - Spartak Moskva 0:3

Spartak Moskva si odváží z Chimek přesvědčivé vítězství 3:0 a minimálně do neděle večer je novým lídrem ruské ligy. Dva góly dal Brazilec Welliton, který kráčí za korunkou pro krále střelců. Premiérový gól si připsal Paršivljuk.

Červenobílí na hřišti sestupujících Chimek začali potvrzovat roli favorita velmi rychle, v osmé minutě vyrazil brankář Komarov střelu Baženova před nohy Wellitona a Brazilec otevřel skóre. V odpovědi střílel asi nejlepší hráč Chimek v této sezoně, Dragan Blatnjak, těsně vedle. Spartak byl jednoznačně lepším týmem, druhý gól v zápase mohl dát Welliton, ale Komarov jeho střelu bravurním zákrokem zlikvidoval.

Chimki se před brankou Spartaku prosazovaly sporadicky a bylo jen otázkou času, kdy dá favorit druhou uklidňující branku. Nepodařilo se to sice tvůrci hry Spartaku Alexovi, když mu míč letící do branky zpacifikoval obránce Sansoni. Ve 44. minutě se Spartak přeci jenom dočkal a z gólu se radoval ten, od koho se to čekalo nejméně, na 2:0 zvyšoval obránce Paršivljuk svou premiérovou brankou v ruské lize.

Druhý poločas Spartak v poklidu kontroloval vedení, trenér Karpin stáhl ze hřiště postupem času své mladé klenoty Ananidzeho a Cariocu a v závěru i Alexe. Události byl návrat Brazilce Ibsona, který nahradil v 62. minutě Cariocu. Spartak měl v průběhu druhého dějství několik příležitostí zatížit konto soupeře o více branek, ale nakonec brankáře Komarova překonala jen jedna. V samotném závěru se prosadil z rohového kopu Welliton a upevnil si s devatenácti brankami vedení v čele tabulky střelců ruské ligy.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

minulu sezonu mi tento duel odj..bal 10 000 Sk.....dal som 2 a bola x......:)

Reagovat
smazaný uživatel

To už i FK ČITA je lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele