21. kolo
13.09.2009 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:1

Spartaku Moskva se vzdaluje titul, po remíze v metropolitním derby na hřišti Dinama 1:1 ztrácí červenobílí na první místo už šest bodů.

Dinamo na nezkušenou sestavu Spartaku vlétlo od prvních sekund zápasu a už v osmé minutě se míč třepotal v síti hostů poté, co Kowalczyk nerušeně centroval na hlavu Ropotana. Přitom minutu předtím mohl vést Spartak, vedení měl na kopačce Kovalčuk, ale defenzivní štít červenobílých očividně překvapilo, že centr Jakovleva prošel až k němu. Spartak se prvním poločasem vyloženě protrápil a pomyslnou korunku tomu nasadil Brazilec Welliton, který zbytečně fauloval brankáře Gabulova a zlomil mu klíční kost. Ruského reprezentanta v brance Dinama nahradil Anton Šunin.

Po změně stran se Spartak přiblížil k brance domácích, ale jeho tlak byl platonický. Z brejku naopak dvakrát střílel kanonýr Dinama Keržakov, ale minul. V 60. minutě vystřihl po chybě Šunina krásné nůžky zadák Spartaku Filipenko, ale Dinamo protentokrát zachraňoval Wilkshire. Zlepšený výkon ve druhém dějství přinesl Spartaku vyrovnání, gól si v 74. minutě připsal Baženov. S remízou nebyla spokojena ani jedna strana, trenér Dinama Andrej Kobelev například poslal na hřiště dalšího útočníka, mladíčka Smolova.

V emotivním závěru utkání se oba celky snažily strhnout vítězství na svoji stranu, ale další branka nepadla. A tak si oba týmy připsaly nic neřešící bod za remízu 1:1.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele