29. kolo
21.11.2009 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 0:2

Lokomotiv udolal v moskevském derby Dinamo na jeho hřišti a před posledním kole má stejně bodů jako třetí Zenit Petrohrad, který remizoval na půdě mistrovské Kazaně.

Lokomotivu chyběl v sestavě útočník Syčev, ale jak se ukázalo, dnes střelec vítězné branky proti Permu v minulém kole, svému mužstvo tolik nechyběl. Hned v sedmé minutě tvůrce hry hostů Wanger vysunul Torbinského a ruský reprezentant otevřel skóre utkání. Lokomotivu gól dodal sebedůvěru a vzápětí vysunul střelec první branky Torbinskij rychlonohého Odemwingieho, ale ten na brankáře Gabulova nevyzrál.

Uprostřed poločasu už začalo hrát domácí Dinamo. Kirill Kombarov střílel těsně nad branku a v koncovce vyhořel i Keržakov, kterého napoprvé vychytal Guilherme a z dorážky netrefil branku. Lokomotiv se dostal pod tlak a kouč Jurij Sjomin dával najevo svou nespokojenost. Střelu domácí ikony Chochlova Guilherme s námahou vyrazil na roh a práci měl i se střelou Leandra Fernandeze. Ač hrál Lokomotiv druhé housle, v závěru poločasu mohl zvýšit na rozdíl dvou branek, Gabulov ale proti Odemwingiemu zasáhl spolehlivě.

Stejně jako úvod prvního poločasu, nevyšel domácímu týmů úvod druhého. Báječný pas Torbinského zachytil Brazilec Wagner a v nájezdu na Gabulova se nemýlil a poslal své mužstvo do komfortního dvoubrankového vedení. O výsledku zápasu pak bylo v podstatě rozhodnuto, Lokomotiv působil v obraně důvěryhodně a frustrované Dinamo se zmohlo jen na tvrdé fauly.

V posledním kole se Lokomotiv představí na hřišti Chimek a nic jiného než tři body se od svěřenců Semina nečeká. Konkurent v boji o třetí místo, Zenit Petrohrad, má v podstatě složitější pozici, na stadionu Petrovskij přivítá druhý Spartak Moskva.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele