8. kolo
10.05.2009 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 1:2

Podmoskevská arena Chimki přivítala první velké moskevské derby. Domácí Dinamo Moskva, které je letos v Chimkách ve vyhnanství, přivítalo CSKA. Moderní arena se bohužel potýká s nízkými návštěvami kvůli přemrštěným cenám lístků a ani dnes ochozy nebyly zcela zaplněné.

První gól padl hned po pěti minutách hry. Po akci Chochlova našel Kiril Kombarov v pokutovém území svého bratra Dmitrije a ten otevřel skóre utkání. Po úvodním gólu se Dinamo nestáhlo do obrany a ofenzivní akce se střídaly na obou stranách. Nejaktivnější byl brazilec Vagner Love, který domácí obraně nedával vydechnout. Ani jednu z mnoha gólových šancí však CSKA do poločasu proměnit nedokázalo.

Ve druhém poločase mělo CSKA míč více na svých kopačkách, ale obrana Dinama byla pozorná. Gólové šance mělo naopak Dinamo. Chochlova však vychytal Gabulov a střela Keržakova těsně minula levý horní roh Akinfejevovy branky. V 70. minutě se na druhé straně zaskvěl brankář Gabulov když fantasticky vychytal únik Vagnera i následnou dorážku Maazua.

V 74. minutě poslal Zico na hřiště druhého útočníka Tomáše Necida místo Dzagojeva a hned o tři minuty později se mu český útočník odměnil gólem. Žirkov se štěstím prošel přes několik obránců Dinama, nacentroval na Necida a ten se hlavou nemýlil.

V nastaveném čase mohl jít do samotného úniku Keržakov, ale jeho zpětnou přihrávku spoluhráči nepochopili, k míči se dostalo CSKA a v zápětí vybojovalo přímý volný kop. K tomu se postavil střídající Carvalho a jeho centr v posledních minutách zápasu zakončil hlavou Vasilij Berezuckij. V infarktovém závěru tak CSKA obrátilo vývoj celého utkání a z derby si veze všechny tři body.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele