28. kolo
08.11.2009 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Rubin Kazaň 0:2

Rubin Kazaň porazil v Lužnikách domácí CSKA Moskva a vypadá to, že obhájí titul v ruské lize. O vítězství Kazaně 2:0 se po změně stran postarali přesnými trefami Domínguez a Bucharov.

První poločas mnoho zajímavého nenabídl, více ze hry měli domácí, ale přes pevnou obranu Kazaně se jim nedařilo prosazovat. Asi největší vzrušení přinesla špatná malá domů obránce Rubinu Salukvadzeho, kterou před dotírajícím Dzagojevem na poslední chvíli odkopl do zámezí brankář Ryžikov.

Ve druhém poločase hrál Rubin Kazaň o poznání aktivněji a už tolik nehleděl na defenzívu a pro CSKA se otevíraly postupy do otevřené obrany. První gólovou šanci utkání spálil Maazou, který v útoku Armějců nahradil vykartovaného Tomáše Necida. Reprezentant Nigeru obral o míč zadáka Kazaně Navase, ale pokus o obstřelené vystihl Ryžikov a střelu mu vyrazil na roh. Následující útok CSKA byl ještě nebezpečnější, Dzagojev se dostal za obranu Kazaně a akci vyšperkoval přihrávkou na Maazoua, ten ale ve vyložené pozici nastřelil obránce Popova, míč se opět odrazil k Dzagojevovi a ruský mladík z úhlu střílel jen do boční sítě.

Domácí nakonec byli za marnotratnost potrestáni. Tvůrce hry Kazaně rozehrál standardní situaci tak povedeně, že na ní byl brankař Akinfejev krátký. Mistr mohl zasadit CSKA ještě druhý úder, roh Domíngueze našel hlavičku Bucharova, ale urostlý útočník hlavou minul.

Trenér Kazaně Kurban Berdyjev poté stáhl ze hřiště Kasajeva a Domíngueze, které nahradil Bystrovem a Sibayou. Psychika CSKA byla po inkasovaném gólu na bodu mrazu a útoky domácích postrádaly nápad. V závěru utkání odstranil všechny otazníky Alexandr Bucharov, když z protiútoku chytře přehodil brankáře Akinfejeva a zvýšil na konečných 2:0.

Pokud Rubin Kazaň porazí v příštím kole Zenit Petrohrad, obhájí titul v ruské lize.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (Semak , Bucharov). Snad už konečně to prokletí proti CSKA zlomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát ten Semak mi nevyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že příští týden je repre přestávka. V 29. hraje se Zenitem a s Krasnodarem až v 30. kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj díky, opraveno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele