21. kolo
12.09.2009 14:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara 3:0

Debut na lavičce CSKA Moskva vyšel Juande Ramosovi na výtečnou. Zásluhu na tom měl i nový kormidelník, který v poločase poslal na hřiště debutanta Guilhermeho a Ščennikova. Výrazně lepším výkonem v druhém poločase armáda porazila Křídla Sovětů Samara vysoko 3:0.

Juande Ramos na lavičce Armějců nahradil Brazilce Zica, který sice získal po svém zimním nástupu dvě trofeje, ale vypadl z nového ročníku poháru Ruska a v lize se pod ním CSKA trápilo, když ztrácí na vedoucí Kazaň deset bodů. Španělský lodivod mohl jít do CSKA už v zimě, ale nakonec se mu ozval Real Madrid a nebylo co řešit.

Na stadion Lužniki přijela Křídla Sovětů Samara, která se po dlouhé krizi v posledních třech zápasech výsledkově chytila, když uhrála sedm bodů. Na dobrou formu Křídla navázala proti CSKA jen v prvním poločase, kdy kouč Ramos úplně ideálně nezvolil základní jedenáctku, což je vzhledem k tomu, že tým vede jen několik dnů, pochopitelné.

V první pětačtyřicetiminutovce CSKA dvakrát zachránila branková konstrukce po střelách Ignatjeva a Adamov. Hosté byli výrazně aktivnějším týmem, útočník domácích Tomáš Necid byl prakticky odříznut ze hry. Ve 33. minutě musel Akinfejev zakročit proti silné střele Olega Ivanova. Křídla také měly velké množství rohových kopů, ale z výškové převahy nedokázala nic vyřešit. Pouze ve 42. minutě se pokusil ohrozit branku Samary Daniel Carvalho, ale jeho pokus zastavili obránci.

S takovým průběhem utkání nemohl být trenér Juande Ramos spokojen a hru se pokusil oživit brazilským debutantem Guilhermem a mladým Ščennikovem. Jak se později ukázalo, tento tah se Španělovi vydařil, protože oba patřili k nejaktivnějším hráčům na hřišti.

S přechodem na rozestavení 3-5-2 se hra CSKA výrazně zlepšila a už v 57. minutě rozjásal Lužniki Tomáš Necid. Dzagojev vysunul Ščennikova a ten přihrál do vyložené pozice českému útočníkovi, který se štěstím levačkou propálil gólmana Lobose. O dvě minuty později vedli domácí už 2:0, debutant Guilherme vyslal krásnou střelu, která zapadla za záda zoufalého Lobose.

Kouč Samary Sluckij zareagoval nasazením Timofeje Kalačeva, běloruský reprezentant poté rozjel akci, na jejíž konci byl kopanec Ignaševiče do hlavy Kollera. Sudí Suchina však důvod pro odpískání pokutového kopu neshledal. O pár chvíli nato na sebe Kalačev upozornil podruhé, když nezvládl nervy, strčil po prohraném souboji do Ščennikova a vzápětí uviděl červenou kartu.

Deset minut před koncem zápasu zakončil gólové představení CSKA Guilherme, který dopravil míč do prázdné branky po parádní přihrávce Dzagojeva.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele