1. kolo
16.03.2008 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit se se Spartakem rozešel smírně

Očekávaný duel mezi Zenitem Petrohrad a Spartakem Moskva skončil bezbrankovou remízou. Do utkání nastoupilo trio českých fotbalistů, Radoslav Kováč však musel kvůli zranění z úvodu utkání vystřídat.

První minuty začaly nešťastně pro hostující Spartak, Radoslav Kováč kvůli podezření na frakturu čelisti musel ze hřiště odstoupit. Ani v následujících minutách nebylo k vidění moc fotbalové krásy, oba týmy si byly vědomy důležitosti zápasu a působili nervózním dojmem, což dokumentuje situace ze 7. minuty, fotbalista Spartaku Mozart neobratným zákrokem trefil kopačkou hlavu záložníkovi petrohradského týmu Žyryanovi.

Ve 29. minutě došlo ke spornému momentu v pokutovém území červenobílých, Zenit zahrával rohový kop, který sice obrana Spartaku ubránila, nicméně Tymoščuk vrátil míč do pokutového území přesnými nůžkami a pomocí šťastné teče se míč dostal ke Křižanačovi, který se octl ve stoprocentní šanci, jeho střelu však zblokoval Mozart evidentně rukou, ale nepískalo se.

V poslední desetiminutovce prvního dějství se zdálo, že Spartak uzamkl Zenit na jeho polovině, domácí se v krátkém sledu dostali ke dvěma stoprocentním příležitostem a v obou měl prsty Aršavin, útočník Zenitu nejprve v 37. minutě střelou uvnitř pokutového území orazítkoval břevno a o pět minut později málem využil zaváhání Pletikosy, který ho svým špatným odkopem trefil. První poločas byl také ve znamení ostrých zákroků a žlutých karet, rozhodčí Alexander Gvardis jich vytáhl celkem pět.

Ve druhém poločase došlo k dalšímu momentu, o kterém se bude po zápase hlasitě diskutovat. Spartak zahrál dobrou standardní situaci, v pokutovém území Zenitu se nejlépe zorientoval Martin Jiránek a jeho zakončení zastavil rukou Křizanač, píšťalka sudího ale zůstala opět němá.

Další velké příležitosti k vidění nebyly, dobře pracující obrany obou celků zastavili několik nadějných akcí. S blížícím se koncem utkání se snažil Zenit zavřít svého soupeře, ale domácím chyběla především myšlenka, na svěřencích kouče Advocaata také byla patrná únava z nabitého programu předešlých týdnů.

Do utkání zasáhlo i trio českých fotbalistů, v dresu Zenitu nastoupil do druhého poločasu i Slovák Hubočan. Pro Radoslava Kováče skončilo utkání kvůli zranění v úvodních minutách, trochu překvapivě se v základní sestavě Spartaku objevil i jeho krajan Martin Jiránek. Na straně domácích odehrál celé utkání Radek Šírl.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spanheli, som rad, ze robit tu rusku ligu. Este by mi nevadilo zhodnotenie vykonov nasich(vasich) hracov aspon znamkou...tak ako skysports, ale to si budem musiet najst nejaky dobry web.

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni dostali od Soccer. ru po 6. Jiránek, Hubočan, Šírl.

Reagovat
smazaný uživatel

*to si asi budes musiet najst dobry web, zapasy asi nesledujes, to by som chcel moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý zápas... je to zase něco jiného než anglická nebo španělská liga

Reagovat
Kapřík

Výborný, za tenhle servis jsem vážně vděčnej . Dost mi to tu chybělo. A ještě bych loboval za nějaké krátké sestřihy z Ukrajiny, Polska a řecka .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele