3. kolo
30.03.2008 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 1:3

Zenit Petrohrad překvapivě nestačil na Rubin Kazaň. Hosté o svém vítězství rozhodli slepenými brankami v závěru utkání. Antolij Tymoščuk si tak nenadělil dárek ke svým dvacátým devátým narozeninám.

Zenit v úvodních minutách převzal iniciativu utkání, ale do šancí se nedostal. Postupem času vystrkovali růžky i hosté, Gokdeniz zatáhl míč po pravém křídle, ale Sibayja v pokutovém území na míč nedosáhl.

V 17. minutě se Zenit dostal do vedení, Ryžnikova překonal útočník Aršavin. V poslední patnáctiminutovce měl Rubin vyrovnání na dosah. Kobenko mířil těsně vedle, Ansaldiho střela z devíti metrů si také cestu mezi tři tyče nenašla.a nakonec mířil Karadeniz z dobré pozice přesně doprostřed. Pro svěřence Dicka Advocaata bylo poslední patnáct minut první půle důrazným varováním.

Do druhého dějství vyběhl namísto Faizulina Fatih Tekke. V 56. minutě měl Zyryanov dvě velké šance zvýšit náskok domácích, ale na Ryžnikova nevyzrál.

Vyrovnávající branka přišla v 76. minutě. Malafejev neměl proti prudké střele Semaka z voleje žádnou šanci. O dvě minuty později se Kazaň dostala dokonce do vedení, po špatném odkopu Malefejeva se dostali svěřenci kouče Berdijeva do přečíslení, Bucharov sice na brankáře Zenitu nevyzrál, ale Karadeniz se z dorážky nemýlil.

Zenit se poté vrhl do ofenzívy, kterou táhl především Tymoščuk, nicméně v 84. minutě přišla další branka do jeho sítě. Malafejev nevyběhl včas proti Karadenizovi, který si jej obhodil a poslal míč do prázdné branky. Zenit už měl málo času s výsledkem něco udělat, v závěru ještě spálil šanci Pogrebnjak a po prohře 3:1 si připisuje první porážku v této sezoně, naopak ambiciózní Kazaň vyhrála zatím všechna utkání.

Mužem zápasu se stal jednoznačně Gekdeniz Karadeniz, který jednu branku připravil a další dvě dal.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele