26. kolo
26.10.2008 13:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zenit jen remizoval v Tomsku

Zenit herně nepřesvědčil v Tomsku a odvezl si pouze remízu 1:1. Hosty dostala do vedení šťastně tečovaná střela z kopačky Viktora Fajzulina, Sibiřané odpověděli trefou Gorana Maznova.

Trenér Dick Advocaat šetřil krajní beky Aňukova s Šírlem, v sestavě je nahradili Ricksen a Kim. V sestavě ještě chyběli vykartovaní kapitán Tymoščuk a Širokov. Zenit však nehledě na četné změny v sestavě vstoupil do utkání tradičně aktivně. Převzal kontrolu nad míčem a přišpendlil Tomsk k pokutovému území. Ve 20. minutě Zenit otevřel skóre, teč zadáka Vejiče po střele talentovaného záložníka Fajzulina zaskočila Mandrykina, který neměl šanci reagovat.

Tomsk se chtěl proti favoritovi vytáhnout a díky agresivní hře a rychlému dostupování se mu to dařilo. Zenit byl v útoku překvapivě nenápadný. Udeřili tak domácí, vyrovnání přinesl závar v pokutovém území petrohradského mužstva, po kterém Skobljakov našel centrem Gorana Maznova a Makedonec druhou brankou v tomto ročníku rozradostnil domácí publikum.

Nástup do druhého dějství měl Zenit dobrý, Tomsk se za polovinu dostával sporadicky. Probudil se i Andrej Aršavin, který první poločas prakticky prostál. Šava geniální patičkou vybídl Tekkeho do šance, ale Turek pohrdl a udělal z Mandrykina hrdinu. Z dorážky střílel bídně Zyrjanov. Kormidelník hostů Advocaat chtěl toporný fotbal Zenitu změnit a na hřiště poslal v 68. minutě dvojici Dominguez a Pogrebňak. Druhý jmenovaný je miláčkem domácího publika, právě z Tomsku přišel do Zenitu Petrohrad.

Ještě předtím se Zenit dožadoval penalty po ruce Radosavljeviče, hlavní rozhodčí Kajumov sice dal úřadujícímu mistrovi ruské ligy za pravdu, ale pomezní rozhodčí byl jiného názoru a penalta se nekopala.

Tomsk dokonce mohl strhnout vedení na svou stranu z dvou protiútoků, ale pochvalu si vysloužil Vjačeslav Malafejev, který na dlouhé pasy za obranu stihl včas vyběhnout. V závěru Zenit obléhal pokutové území domácích, ale brankář Mandrykin měl svůj den a překonat se nenechal.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele