30. kolo
22.11.2008 12:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Spartak Moskva - Zenit Petrohrad 1:3

V jednom z největších ruských derby se střel Zenit Petrohrad se Spartakem Moskva o poslední volné místo v poháru UEFA. V případě remízy by pravděpodobně skončili oba ze soupeřů mmo pohárové příčky. Ve vyhroceném utkání Zenit, bez vykartovaného Radka Šírla, s přehledem zvítězil 1:3 a zajistil si tak evropské poháry pro příští sezonu.

Zenit i venku s početnou podporou svých fanoušků začal utkání aktivně a obrana Spartaku měla hned od prvních minut plné ruce práce. Poprvé zaspala hned v páté minutě, kdy Danny nádhernou přihravkou vybídl do samostatného úniku Pavla Pogrebňaka a ten pod padajícím Pletikosou neomylně zakončil...

Po prvním gólu se areál stadionu Lužniki začal plnit dýmem z pyrotechniky na ochozech a ve 12. minutě musel být zápas přerušen. Po několika minutách se viditelnost na hřišti zlepšila a rozhodčí Jegorov nechal pokračovat v zápase, mlžný opar z dýmovnic se ale na hřišti držel skoro celý zbytek poločasu. I s tímto handicapem však hráči Zenitu o pár minut později předvedli nádhernou kombinaci v pokutovém území Spartaku. Danny vyslal Aršavina, který se zbavil obránce, vrátil míč Dannymu a ten před poloprázdnou bránou pohodlně zvýšil na 2:0.

Ve zbytku poločasu se hrál vyrovnanější fotbal, který nabídl několik šancí i na straně Spartaku, ale v klidu hrající obrana Zenitu byla pozorná. Na druhou stranu vyrážel Zenit do rychlých protiútoků, které vedl především Portugalec Danny. Ten v konci poločasu přidal třetí gól Zenitu, když využil další kolaps v obraně Spartaku.

Nepříznivý stav hned dvě minuty po přestávce snížil Pavlenko po přihrávce Prudnikova a utkání nabralo nový náboj. Do velké šance se v 56. minutě dostal Pavlenko po špatném odkopu Lombaertse, ale Malafejev fantastickým zákrokem vytáhl střelu na roh. Po zbytek utkání si Zenit pohlídal výsledek 1:3 a zaslouženě vybojoval poslední místo v poháru UEFA.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele