26. kolo
25.10.2008 14:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Spartak porazil Těrek a poprvé pod Laudrupem vyhrál doma

Spartak dokázal udolat na vlastním stadionu Těrek, navíc i diváci si díky čtyřem brankám přišli na své. Moskevský klub se posunul čtvrté místo, zatímco Těrek je prozatím na jedenácté pozici.

Před zápasem trenér Těreku prohlásil, že jeho tým má velkou naději na zisk bodů. A ani úvod zápasu ho rozhodně nemohl vyvést z omylu. Hostující hráči byli v defenzívě pevní a v ofenzívě nebezpeční, i když finální fáze jim neklapala. Spartak měl o poznání větší šanci než Těrek, Baženov hlavou nastřelil tyč. Uplynula půlhodina a muselo se střídat, hlavami se srazili Maidana a Zabavnik. Zatímco slovenský legionář utkání dohrál, Maidana ne. Příchozí Sajenko se stal hrdinou, když pro svůj tým zařídil penaltu. V pokutovém území byl totiž sražen Omeljančukem, následný pokutový kop proměnil Pavlenko a poslal tak svůj tým těsně před přestávkou do vedení.

Na začátku druhého poločasu udělali oba trenéři po jedné změně. Domácí poslali do hry Kovalčuka, který nahradil Prudnikova. Na druhé straně byl stažen Vlasov, na hřišti se naopak objevil Essamé. Ani toto střídání hostům nepomohlo, domácí totiž přidali další branku, trefil se Baženov. Ruský reprezentant elegantně obešel gólmana hostí a uklidil míč do prázdné branky. To však domácím nestačilo, po dalším faulu v blízkosti pokutového území se kopala standardní siituace. Centr našel Fathiho, ten prodloužil na Kováče a český reprezentant hlavou zvýšil už na 3:0. Hosté už dokázali jen korigovat, trefil se Kuzmičev. Domácí tak poprvé v lize vyhráli doma pod vedením trenéra Laudrupa.

Autor: Dominik Lupták / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele