22. kolo
21.09.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rubin porazil Spartak a neohroženě míří za titulem

Branka ukrajinského veterána Sergeje Rebrova rozhodla o těsném vítězství Rubinu Kazaň na hřišti Spartaku Moskva. Hosté se sice většinu zápasu bránili, ale vedení dokázali uhájit.

Trenéra Spartaku Michaela Laudrupa čekal dvojnásobný debut – v ruské Premier Lize a na domácím stadionu Lužniki. Dánský kormidelník v sestavě udělal oproti duel proti Baníku jednu změnu, nevýrazného Rodrigueze nahradil Ryžkovem. Trenér Rubinu Kazaň na hřišti přivítal uzdraveného Karadenize, v obraně Rubinu se poprvé objevila nová posila Alexej Popov.

Spartak začal aktivně, Rubin podle očekávání vyčkával. Ve 12. minutě musel trenér Laudrup sáhnout ke střídání, český obránce Martin Jiránek si natáhl sval a na hřišti musel Martin Stranzl. Červenobílí zapomínali na zadní vrátka, v 15. minutě toho vedoucí tým soutěže využil. Po přihrávce Gökdenize Karadenize se trefil přesně do dolního rohu Sergej Rebrov, který má v posledních duelech obdivuhodnou střeleckou formu.

Každou minutou Spartak tlak na branku Ryžikova zvyšoval, ale gólman Kazaně před zraky jednoho z asistentů reprezentačního trenéra Ruska Alexandra Bordjuka nezklamal. Vychytal pokusy Prudnikova, Sajenka a Mozarta. Na druhé straně chorvatský gólman Pletikosa lapil střelu Karadenize.

V 65. minutě lapil Ryžikov střelu Prudnikova po akci Sajenka. O něco málo později si poradil se střelou svěžího Dzjuby. Spartak neměl recept na pevnou obranu Rubinu Kazaň. navíc jeho hráči často kazili finální přihrávku. V závěrečných minutách si Rubin počínal zkušeně a veze tři body ze stadionu Lužniki.

Autor: David Kubáň / Championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele