6. kolo
18.04.2008 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Šinnik Jaroslavl - FK Chimki 3:2

Šinnik porazil v předehrávce 6. kola FK Chimki 3:2 a připsal si první vítězství v novém ročníku, naopak hosté si budou ještě muset počkat.

FK Chimki vedl pro zápas se Šinnikem Igor Juščenko, který dočasně nahradil na lavičce odvolaného Slavoljuba Muslina. Kouč domácích Sergej Juran měl proti posledním Chimkám velkou šanci dovést své mužstvo k prvnímu vítězství po osmadvacetizápasovém půstu v nejvyšší soutěži.

V poloprázdném hledišti jaroslavlského stadionu byl přítomen reprezentační kouč Ruska Guus Hiddink. První půlhodina probíhala v pomalém tempu. FK Chimki mohli otevřít skóre už v samotném úvodu, ale Dragan Blatnjak nemířil přesně. V závěru prvního poločasu otevřel skóre Chazov, branku mu připravil Lazarov, který přišel na hřiště v 36. minutě jako náhrada za zraněného Gorawského. Šinnik mohl vedení navýšit několik chvilek po první brance, ale Bojarincevovi skočil míč nešťastné na hrbolek a proto v jasné příležitosti nerozvlnil síť.

Uplynuly čtyři minuty druhého poločasu a hosté kopali penaltu za zákrok Ricarda Silvy na Antipenka, exekutor Blatnjak se nemýlil a vyrovnal na 1:1. Radost hostů měla jepičí život, Lajzans přihrával z pravé strany a Bojarincev poslal míč z prvního dotyku za záda brankáře Berezovského.

V 70. minutě se Chimkám podařilo podruhé vyrovnat a opět to bylo z penalty, Nizamutdinov byl v pokutovém území faulován v situaci, kdy by byl i vybojovaný rohový kop úspěchem, k pokutovému kopu se opět postavil Blatnjak a Pravkin byl podruhé v zápase na jeho penaltu krátký. Stejně jako předtím následoval opětovný úder Šinniku. Buznikin přelstil v pokutovém území Jovanoviče a krásnou střelou k tyči poslal Šinnik opět do vedení. Buznikin byl při chuti, po jeho patičce však Bojarincev neposlal FK Chimki definitivně do kolen. Hosté působili v obraně nervózním dojmem a svěřenci Sergeje Jurana měli několik dalších příležitostí navýšit vedení 3:2, ale stav už zůstal nezměněn. Šinnik to však nemusí vůbec mrzet, připsal si první vítězství v sezóně 2008 a vzdálil se dnu tabulky, kde zůstává poslední FK Chimki.

Autor: David Kubáň

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Žádné překvapení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele