17. kolo
10.08.2008 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Rubin Kazaň nadělil Zenitu čtyři branky

Vedoucí Rubin Kazaň porazil Zenit Petrohrad 4:1. Rozhodčí Lajuškin hostům vyloučil dva hráče. Pod sprchy šel Tymoščuk a debutant v ruské Premier Lize Sebastian Puygrenier. Na tribunu musel trenér Zenitu Dick Advocaat.

V 6. minutě zahrozila Kazaň poprvé. Karadeniz oklamal Tymoščuka a našel Nobou, s jehož střelou neměl Vjačeslav Malafejev problémy. Další útok Rubinu už měl gólovou tečku. V 9. minutě postupoval sám na Malafejeva aktivní Karadeniz, reprezentační dvojka a brankář Zenitu jeho střelu vyrazil. Karadeniz se ale opět dostal k míči a našel Bucharova, jehož tvrdá střela se odrazila od břevna do zad Malafejeva a rozvlnila síť. Rubin si vypracoval vzápětí další šanci a opět v ní měl prsty Turek Karadeniz, který přihrával Rjazancevovi, ale Malafejev byl připraven.

Ani Malafejev ale nezabránil druhé brance Kazaně. Centr Rjazanceva zužitkoval přesnou hlavičkou do dolního rohu Sergej Rebrov. Pro drobného ukrajinského fotbalistu to byla první branka v ruské Premier Lize. Předtím se trefil ještě jako sedmnáctiletý za Doněck v sovětské lize. Rubin hrál velký zápas a měl Zenit na lopatě. Hosté se však dostali do hry po ruce Karadenize ve vlastním pokutovém území. Nařízenou penaltu Tymoščuk ve 23. minutě s přehledem proměnil a snížil na 1:2.

Poté hosté zachytili iniciativu a brankář Kazaně Sergej Ryžikov se začal hodně potit. Zasluhoval se o to i útočník Zenitu Andrej Aršavin, který, ač se v týdnu prezentoval ostrými vyhlášeními proti klubu, nastoupil od první minuty. V 40. minutě Tekke krásně nacentroval na zadní tyč, ale právě Aršavin nemířil přesně. Nejlepší hráč ruské Premier Ligy v minulé sezóně pak nebezpečně kroutil míč z rohového kopu, Ryžikov se zaskočit nenechal. V 37. minutě málem na hřišti došlo ke konfliktu. Rebrov trknul do hlavy Denisova a oba znesvářené kohouty museli uklidnit spoluhráči.

Druhý poločas začal střelou Rjazanceva, který svou střelu málem nasměroval do horního rohu. V reakci Zenit podnikl vynikající útok po levém křídle. Šírl přihrál Fajzulinovi, ten však nedokázal svůj pokus usměrnit mezi tři tyče. Postupem času se úřadující mistr přestěhoval na polovinu soupeře. Těsně nad pálil kapitán Anatolij Tymoščuk. Tlak Zenitu pokračoval. Po rohu Aršavin div že neskóroval Križanač. Trenér Zenitu Petrohrad Dick Advocaat se tou dobou odhodlal k zajímavému kroku. Ze hřiště stáhl Viktora Fajzulina a nahradil ho debutujícím obráncem Sebastianem Puygrenierem. V následujících minutách se ukázalo, že to byl tah dost nešťastný.

Puygrenier zřejmě nedocenil schopnosti Bucharova, který se přes holohlavého Francouze prosadil a zvýšil na 3:1. Puygrenier jistotou neoplýval, nepřesná střela Rjazanceva předcházela jeho nedostatečnému pokrytí. Debut v ruské Premier Lize si Puygrenier určitě představoval jinak. V 76. minutě nedovoleně zastavil unikajícího Bucharova a sudí Lajuškin mu udělil červenou kartu. Kurban Berdijev pak sáhl ke třem změnám. Jeden z náhradníků Kobenko pak v 86. minutě krásným gólem zvýšil na konečných 4:1.

Zlomený Zenit musel v samotném závěru zkousnout další hořkou pilulku. Pro Anatolije Tymoščuka zápas po druhé žluté kartě skončil. V reakci na druhé vyloučení neudržel holandský trenér Dick Advocaat nervy na uzdě a rozhodčí Maxim Lajuškin jej vyloučil z trenérské lavičky. Zuřivost Advocaata ale Zenit od potupné porážky neuchránila. Rubin Kazaň po skvělém výkonů zůstává stále na čele ruské ligy.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

souboj lidra skonci remizou 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těsně vedle.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snový debut Puygreniera. Přišel, zavinil gól a šel pod sprchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebnyak je stále zraněn, či co?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád léčí koleno.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm,myslím,že Petrohrad hodně doplácí na to,co se děje uvnitř klubu,Arsanivana bych kopl do pr....,a byl by klid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele