30. kolo
22.11.2008 12:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lokomotiv porazil mistra, ale evropské poháry hrát nebude

Rubin Kazaň po zisku titulu potřetí v řadě prohrál. Na domácí půdě klub z hlavního města Tatarstánu nestačil na Lokomotiv Moskva. Železničáři i přes vítězství v evropských pohárech příští rok opět hrát nebudou.

Jasně větší motivaci měl před utkáním Lokomotiv. Tři body by mu stále dávaly teoretickou šanci kvalifikovat se do evropských pohárů. Rubin Kazaň zápasy po zisku titulu očividně nebere moc vážně, z posledních dvou duelů má skóre 1:7.

Větší touha po vítězství se u Lokomotivu projevovala už v úvodu. Důkazem byla trefa Odemwingieho v 10. minutě, po přihrávce Mujiriho se v pokutovém území Kazaně skvěle zorientoval Odemwingie a svou desátou brankou v lize dostal Lokomotiv do vedení.

Domácí útočili především po pravé straně, kde operoval rychlonohý turecký reprezentant Gökdeniz Karadeniz. Udeřit ale mohl opět Lokomotiv, Mujiri nastřelil tyč! V 36. minutě se publikum v Kazani dostalo do varu, Bucharov se skvěle prosadil v pokutovém území a přesnou střelu k tyči nedal brankáři Marku Čechovi žádnou šanci. Koncem poločasu měl Rubin několik příležitostí dostat se do vedení, v koncovce neuspěli Rebrov i Baljajkin.

Zajímavostí je, že Rubin měl procentuální držení míče 61%, jak netypické pro toto defenzivně laděné mužstvo.

Ve druhém poločase fotbalisté Rubinu kralovali a svěřenci trenéra Rachimova měli plné nohy práce. Co však mistrovi nevycházelo, byla finální přihrávka či koncovka. Lokomotiv navíc musel hrát o deseti, pod sprchy šel po druhé žluté kartě Kocis.

Lokomotivu hra o deseti překvapivě prospěla, dvakrát nebezpečně zahrozil Rodolfo, z toho jednou nastřelil břevno. Rozuzlení přišlo až v samotném závěru. Na dlouhý pas Biljaletdinova si naběhl mladíček Glušakov a nechytatelnou střelou z prvního dotyku pozdravil bezmocného Ryžikova. Ani vítězství z horké půdy mistra Lokomotivu nepomohlo, příští rok ho v Evropě neuvidíme.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele