14. kolo
19.07.2008 14:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Spartak si proti Lokomotivu zajistil remízu až v nastavení

Brankou Baženova odvrátil Spartak třetí prohru v řadě. Lokomotiv sice v moskevském derby vedl o dvě branky, Spartak však dokázal vyrovnat.

Lokomotiv i Spartak jsou v krizi. Výsledkově tápou a trenéři obou celků mají nůž na krku. Pokud se situace nezlepší, Rachimov i Čerčesov si můžou hledat nové angažmá. Větší napětí však panuje ve Spartaku, do rezervního mužstva byl přeřazen Kaliničenko, Mozart a ikona klubu Jegor Titov. Šanci dostali mladíci z rezervního mužstva.

Na protest proti klubovému vedení hodně fanoušků Spartaku opustilo v desáté minutě stadion. Ještě před odchodem fanoušci protestovali tak zarputile, že rozhodčí musel na několik minut přerušit utkání.

Poté se však dostalo i na fotbal. Lokomotiv převzal iniciativu, šance si vytvořil Rodolfo a Syčev. Tlak Lokomotivu byl tak velký, že s obranou musel pomáhat kapitán týmu a útočník v jedné osobě Roman Pavljučenko. Domácím se aktivita vyplatila. Ve 23. minutě otevřel skóre Biljaletdinov, když převzal uvnitř pokutového území přihrávku Syčeva a přesně vypálil.

Ani odchod fanoušků a branka Lokomotivu moc nevyhecovala hráče Spartaku. Jediný nebezpečný moment si tak Spartak vytvořil po akci Baženova, který obehrál dva protihráče, ale jeho nebezpečná přihrávka spoluhráče nenašla. Ve 43. minutě už vedl Lokomotiv o dvě branky. Syčev si přehodil Martina Jiránka a jeho střela se odrazila od tyče do branky.

Snížení měl na kopačce Baženov, Levenec po jeho pokusu zaváhal, ale branka nakonec nepadla. Z protiútoku Spahič nebezpečné hlavičkoval, míč jen těsně minul břevno. Lokomotiv po první poločase vedl 2:0 a měl slibně rozehrané utkání.

Na začátku druhého dějství si vytvořil Spartak nebezpečný moment. Střelu pravého obránce Paršivljuka vyškrábl gólman Levenec. Jiskřičku naděje pro Spartak vykřesal útočník Roman Pavljučenko, který doklepl do branky hlavičku Stranzla.

Chvíli poté Kováč zpacifikoval fanouška Spartaku, který vběhl na hráči plochu, když mu podrazil nohy. Dostal žlutou kartu. Od Kováče to byl nepěkný moment, který může mít následky. Brutálním zákrokem se prezentoval střídající Draman Traoré, který fauloval Šiškina, od rozhodčího si vysloužil překvapivě jen žlutou kartu.

V závěru Lokomotiv znervózněl a Spartak se tlačil dopředu. Železničáři sice mohli podtrhnout vedení, ale Traoré z výhodné pozice neskóroval. V samotném nastavení tak přišel trest za pasivitu. Prudnikov vysunul Baženova a ten v samostatném nájezdu překonal Levenece. A Spartak mohl dokonce vyhrát, v šesté minutě nastaveného času po centru Šiškina nastřelil Radoslav Kováč hlavou břevno!

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Good baženov zachránil mě tiket 1875kč díky moc

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nelepší bylo jak sejmul Radoslav Kováč toho fanouška Pak dostal žlutou to jsem moc nepochopil ale je to jedno a navíc mohl dát gola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele