20. kolo
30.08.2008 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fotbalisté CSKA v derby jasně přehráli v deseti hrající Lokomotiv

CSKA Moskva ovládlo moskevské derby na hřišti Lokomotivu. Výraznou měrou se na vítězství armádního mužstva podílela dvojice Dzagojev a Žirkov, oba se rozdělili po jednom gólu. Zápas silně ovlivnilo vyloučení kapitána Lokomotivu Gurenka v úvodních minutách. Železničáři, kteří si jako první díky nebezpečně střele Fifinha vytvořili nebezpečnou příležitost, tak zbytek zápasu museli hrát v oslabení.

Sudí Kajumov od úvodních minut nastavil přísný metr, hned rozdal několik žlutých karet a doplatil na to Gurenko. Ve 12. minutě kapitán Lokomotivu zastavil za pomocí ruky pronikajícího Jurije Žirkova a po druhé žluté kartě šel pod sprchy. Fotbalisté hostujícího celku převzali iniciativu, dobře si počínal především Žirkov a na levé straně a Dzagojev v roli podhrotového hráče. Udeřit však mohl Lokomotiv na druhé straně, po standardní situaci z kopačky Torbinského chyběl Odemwingiemu k zakončení krok.

Ve 21. minutě se hosté ujali vedení, Žirkov šikovně pronikl po levé straně a na zadní tyči našel Dzagojeva, kterého neuhlídal Fifinho a mladičký supertalent nemohl nedat. O něco málo později mohl zvýšit náskok CSKA Brazilec Vágner Love, který si pohrál se zadáky Lokomotivu, ale na Pelizzoliho nakonec nevyzrál.

Dzagojev byl při chuti, zakládal nebezpečné akce a neštítil se soubojů jeden na jednoho. Krátce před koncem prvního poločasu málem vsítil druhou branku, jeho obstřelení z hranice pokutového území vytěsnil brankář Ivan Pelizzoli na rohový kop.

Lokomotiv byl v těžké pozici, hrál o deseti a proti početní převaze. V 58. minutě mohl přesto vyrovnat, proti tvrdé střele Biljaletdinova se zaskvěl reprezentační gólman Igor Akinfejev. O dost úspěšnější byl v koncovce Jurij Žirkov, který po skvělém individuálním průniku překonal Pelizzoliho a zajistil CSKA komfortní vedení 2:0.

O několik minut později málem potrestal lehkovážnost obránců Lokomotivu útočník Vágner Love, který po centru ze strany nikým nehlídán nebezpečně hlavičkoval. Hráči CSKA byli při chuti, odvážnými průniky se zaskvěl krajní bek Chidi Odiah, po jednom z nich mířil mimo. Lokomotiv očividně neměl sílu s nepříznivým vývojem něco udělat. V závěru měl smůlu v koncovce Miloš Krasič, který po rychlém brejku ve vyložené šanci těsně minul tyč.

CSKA zvítězilo na hřišti Lokomotivu 2:0 a zdá se, že trenér Železničářů Rašid Rachimov se bude muset poohlédnout po novém angažmá. Svěřenci kouče Valerij Gazzajeva neinkasovali již sedmkrát v řadě a stoupají tabulkou vzhůru.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele