30. kolo
22.11.2008 12:00 CET
4 : 3
(0:0)

Reportáž

Křídla vyhrála bitvu, ale prohrála válku

Ve velkolepém utkání zvítězila Samara nad Těrekem Groznyj 4:3, dvěma brankami se na tom podílel český útočník Jan Koller. Ani vítězství však Samaře nepomohlo do evropských pohárů, Zenit totiž porazil Spartak a bere páté místo právě na úkor svěřenců Leonida Sluckého.

Ač neměl Těrek o co hrát, Samaře kladl velký odpor, tým trenéra Vjačeslava Grozného nepřijel do Samary na výlet.

Samara hýřila podle očekávaní aktivitou, fungovala spolupráce dvou útočníků Kollera a Savina. Druhý jmenovaný dělal obraně Těreku velké problémy, ale publikum na stadionu Metallurg se kýženého gólu ne a ne dočkat. A známé fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš, se málem potvrdilo, Lachijalov běžel sám na brankáře Lobose, ale střílel přímo do něj. Závěr poločasu zajímavé momenty nepřinesl.

Ve druhém dějství se s brankami roztrhl pytel. Po faulu na Savina se kopala penalta, kterou chladnokrevně proměnil velezkušený záložník Tichonov. Uklidňující branku přidal v 60. minutě Taranov, na zlatém podnose mu jí přichystal z rohového kopu střelec první branky Tichonov.

Kdo si myslel, že se Těrek vzdá, mýlil se. Bojovníkům z Čečenska narostla křídla po nástupu rumunského útočníka Pancua, který několik minut po svém příchodu využil přihrávky krajana Petreho a snížil na 2:1. Samara však odpověděla o několik minut později, Jan Koller potvrdil pověst zabijáka v pokutovém území soupeře a Samara vedla 3:1. Český ostrostřelec poté vsítil svou druhou branku v utkání, když se prosadil po skvělé individuální práci Savina. Hosté poté utkání trochu zdramatizovali, když na konečných 4:3 snížili Pancu a Lachijalov.

Protože Zenit porazil Spartak, na Samaru nakonec zbylo šesté místo. Ale naděje na evropské poháry stále žije, Křídla teď musí spoléhat, že Kubok Rossiji získá někdo z dvojice Kazaň nebo CSKA Moskva. Evropské poháry by si tým Leonida Sluckého určitě zasloužil, jeho fotbal patřil k tomu nejlepšímu, co mohla ruská Premier Liga nabídnout.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele