10. kolo
11.05.2008 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 1:1

Kazaň o víkendu selhala v Nalchiku a tak se její pronásledovatelé mohli dotáhnout. Jeden z hlavních adeptů na titul Spartak Moskva hrál na půde Samary a měl tak velkou šanci stáhnout náskok Rubinu na 5 bodů.

Začátek zápasu patřil domácím, kteří se snažili svého soupeře aktivní hrou zatlačit a donutit k chybám. Větší příležitosti Samary měli na kopačkách dvakrát Tichonov a také český záložník Jiří Jarošík, vždy byl však přirpavený a pozorný brankář Spartaku Pletikosa.

První branky zápasu se diváci dočkaly v 40.minutě. Savin si lehce poradil s Argentincem Maidanou, vystřelil, ale jeho střelu srazil Filipenko k úplně volnému Escobarovi a ten nedal chorvatskému gólmanovi Pletikosovi šanci – 1:0 .Samara místo toho, aby Spartak do poločasu pořádně dohrála a pokusila se zasadit ještě jeden úder, tak polevila.

A to se domácím fotbalistům opravdu nevyplatilo. Minutu před koncem první pětačtyřicetiminutovky napřáhl ke střele Maidana a nedal Lobosovi nejmenší šanci reagovat. Do poločasu tak šli obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Kouč Spartaku byl s výkonem svého mužstva velice nespokojený a do druhé půle nastoupil za Maidanu Pavlyuchenko. Spartak se snažil daleko více než v první půli, naopak tlak Samary slábl. Dvě střely si do statistik zapsal ještě český středopolař Jiří Jarošík, ale ani jedna nemohla Pletikosu nijak ohrozit.

V závěru měly Křídla Sovětů mírně navrch, ale své šance nedokázali proměnit. Před zápasem by určitě domácí bod braly, ale po zápase se dá říct, že Spartak může být rád, že si odváží ze Samary alespoň bod.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele