27. kolo
02.11.2008 12:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Kazaň slaví titul! "Zlatý" gól vsítil Miloševič

V hlavním městě Tatarstánu můžou propuknout oslavy, Rubin si k padesátiletému výročí od založení nemohl dopřát lepší dárek. Vítězstvím 2:1 na hřišti Saturnu si zajistil premiérový titul v ruské lize.

Rubin Kazaň si byl vědom důležitosti utkání a na hřišti Saturnu se prezentoval opatrným fotbalem. Zadáky Rubinu zlobili především dva hráči Saturnu – obránce Angbwa a útočník Leonid Kovel. Proti střele druhého jmenovaného musel vytáhnout skvělý zákrok Sergej Ryžikov, aby uchránil své mužstvo od inkasované branky. U Rubinu stála za zmínku jen šance Bucharova, který nedopravil míč do sítě po přihrávce Gökdenize Karadenize.

Takový průběh se nemohl líbit trenérovi Kazaně Berdijevovi. Dlouholetý trenér Rubinu poslal během poločasové přestávky na hřiště místo Bucharova veterána Sava Miloševiče. Jak se později ukázalo, byl to mistrovský tah.

V úvodních třiceti minutách druhého poločasu se nic podstatného nestalo, Rubin byl aktivnější a hnal se za úvodním gólem, ale své šance neproměnil.

O osudu utkání rozhodlo další střídání, kormidelník Berdijev dnes měl při výběru náhradníků skutečně šťastnou ruku, přesněji řečenou ruku zlatou. V 69. minutě se místo Karadenize objevil na hřišti Roman Adamov a začaly se dít věci.

O pět minut později překvapil obranu Saturnu z autového vhazování obránce Cristian Ansaldi a zakončující Roman Adamov nedal českému brankáři Antonínu Kinskému šanci. Rubin šel do vedení, z kterého se však netěšil dlouho.

Hostující hráči se v euforii zapomněli v útoku a Saturn udeřil z protiútoku, nejlepší střelec klubu Topič našel v pokutovém území soupeře přesnou přihrávkou Němova a s jeho chladnokrevným zakončením si Ryžikov nemohl poradit.

Fanoušci Rubinu zajisté chtěli slavit titul v Tatarstánu, ale osud byl proti. Roman Adamov se uvolnil přes pomalé zadáky Saturnu, nacentroval na Kabzeho, Turek akci vyšperkoval přihrávkou na Miloševiče a věhlasný kanonýr se z prvního doteku nemýlil. Rubin udeřil minutu před koncem a ve zbývajícím čase si těsné vedení zkušeně pohlídal.

Byla to teprve třetí branka Miloševiče v této sezóně, ale srbský ostrostřelec se zato může pyšnit gólem nejdůležitějším. Přinesl totiž Rubinu první titul v padesátileté historii klubu. A nutno dodat, že naprosto zasloužený.

Autor: David Kubáň

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gratulace do Kazaně

Reagovat
ajurik

myslím si, že si to zasloužili

Reagovat
-Kopy-

Gratulace, určitě zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tatarstán?

Reagovat
smazaný uživatel

ustav pro choromyslne?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na Tatarstanu vtipnyho?

Reagovat
smazaný uživatel

To Tatar

Reagovat
smazaný uživatel

Jestliže ti je opravdu 17,tak by ti ten pojem neměl být cizí...

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to čekal před sezonou...

Reagovat
Kapřík

Pravda, před sezónou by mě něco tak šílenýho ani nenapadlo .

Reagovat
smazaný uživatel

congratulation

Reagovat
Tomanatura

Tak teda gratuluju

Reagovat
fantomas

Поздравления.

Reagovat
smazaný uživatel

GRATULACE..... snad v lize mistru neudelaji ostudu..jak zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudu delas akorat ty svejma komentarema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Od začátku až do konce,famózní

Reagovat
Radin

Semak,Ansaldi,Ryžikov,Rebrov

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bych pridal Bucharova, ten se letos strasne zvednul. Jeste se mi libi talent Rjazancev

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju ale nepřeju jim titul... I když posílej na lm,budou rádi za pár bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele