13. kolo
13.07.2008 14:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Dinamo pokořilo v derby Lokomotiv

V moskevským derby Dinamo – Lokomotiv vyhráli domácí 4:2 a upevnili si třetí místo v tabulce ruské Premier Ligy.

Dinamo mělo před utkáním s Lokomotivem problémy v obraně. Kolodin a Kowalczyk totiž nemohli nastoupit kvůli karetnímu trestu. Obrana Dinama tak vypadala následovně: Kombarov, Fernandés, Tanasijevič a teprve 17letý debutant Nikita Čičerin. Do branky se postavila nová posila z Permu, gólman Vladimir Gabulov. U Lokomotivu došlo k jednomu překvapení, v sestavě se objevil mladík Denis Glušakov.

Nehledě na třicetistupňové vedro bylo tempo na vysoké úrovni. Už ve třetí minutě přihrával portugalský tvůrce hry Danny na bližší tyč a Keržakov hlavičkoval nepřesně. Lokomotiv nezůstal pozadu, z podobné křídelní akce pálil Biljaletdinov nad.

Ve 13. minutě zápasu už stadion Dinama explodoval nadšením. Danny krásnou přihrávkou za obranu vybídl Keržakova k zakončení a bývalý útočník Zenitu Petrohrad či španělské Sevilly překonal Pelizzoliho. Železničáři vyrovnali hru, ale dlouho se nemohli před brankou Dinama prosadit. Ze zdánlivě neškodné akce málem Dinamo skórovalo podruhé. Dmitrij Kombarov našel na zadní tyči Fernandése a jeho ramínko Pelizzoli nešikovně vyrazil na tyč.

Koncem poločasu si Lokomotiv vytvořil tlak a málem vyrovnal. Ve 39. minutě využil chyby Tanasijeviče Dmitrij Syčev a pronikal na Gabulova, vyslal však nevýraznou střelu po zemi, kterou reprezentační brankář Ruska zneškodnil. Ve 45. minutě byl Lokomotiv opět blízko. Syčev se pokusil přehodit vyběhnuvšího Gabulova, ale míč směřující do branky zastavili obránci.

Na samém začátku druhého dějství Lokomotiv vyrovnal. Tanasijevič ve snaze zabránit šanci Lokomotivu přihrál přesně na nohu Odemwingieho a ten s lehkostí překonal Gabulova. Radost Lokomotivu však měla jepičí život. Kirill Kombarov nepřekonal Pelizzoliho, ale následně se míče uchopil Danny a "nabil" kapitánovi Dinama Chochlovovi a jeho razantní střela se zatřepotala v síti. Prakticky hned nato mladík Glušakov překonal Gabulova, ale míč zastavila tyč.

Všechny naděje Lokomotivu na bodový zisk se rozplynuly v rozmezí 66. a 69. minuty, Dinamo totiž zvýšilo na 3:1, respektive na 4:1. V 66. minutě obdržel rozběhnutý Semšov přesnou přihrávkou a střelou přesně k tyči nedal Pelizzolimu šanci. V 69. minutě na rohový kop vyskočil nejvýše střídající Klimavičius a Dinamo vedlo o tři branky.

Lokomotiv se v 90. minutě dočkal kosmetické úpravy skóre. Na konečných 4:2 snížil po přihrávce z pravého křídla záložník Biljaletdinov.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele